06.11.2017 | 12:26
Нинова: Влияе ли Менда Стоянова на съда по депутатско дело?
Откъде депутатката от ГЕРБ, че прокуратурата щяла да докаже купуване на гласове от Манол Генов?

Откъде Менда Стоянова е запозната с доказателствата по делото на Манол Генов и влияе ли тя на изхода на разследването? Това попита Корнелия Нинова. В официално съобщение, разпространено от пресцентъра на БСП, партийният лидер атакува председателката на бюджетната комисия в НС и депутатка от ГЕРБ заради нейно изказване:

„За пореден път представител на ГЕРБ издава присъди, вместо съда. Г-жа Менда Стоянова заяви, че скоро ще бъде доказано купуване на гласове от депутата Манол Генов (депутатът от БСП беше обвинен от прокуратурата за купен вот – б.р.). Питаме – откъде г-жа Стоянова е запозната с доказателствата по делото и влияе ли тя на изхода на разследването?“.

Вчера Стоянова заяви пред БНР:

„За разлика от БСП, ние ясно и категорично казваме нашата позиция във всеки конкретен случай, докато те само ни обвиняват в корупционни практики, а в случаите с техни членове не реагират. Всички ги знаем – Манол Генов е още в НС, макар че скоро ще докажат купуването на гласове, което е правил в неговия избирателен район, има и много други случаи“. Днес Нинова припомни, че в правова държава това е престъпление. „Не се изненадваме, защото това е моделът ГЕРБ. Той се изразяваше в осъждане на български лекари от трибуната на НС от г-н Цветанов. Те се оказаха невинни“, подчерта тя.

По нейните думи България с парите на данъкоплатците изплаща хиляди левове заради ГЕРБ, след като сме осъдени в Страсбург. „По същия начин беше заклеймяван кметът на Асеновград Емил Караиванов. Днес всички обвинения към него са снети, но никой от ГЕРБ не понесе отговорност за очерняне името му без съд и присъда. В същото време депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, със свален имунитет и повдигнато обвинение, който е в основата на „Кумгейт“ в Хасково, е защитаван и възхваляван от депутатите на ГЕРБ, които отказаха да го освободят от НС. Кметът на Хасково си е на поста. Ето от този модел ГЕРБ искаме да се освободим. Всички техни заподозрени и обвиняеми са чисти и невинни“, каза още Нинова.

Според нея всеки, който се осмели да критикува властта, е осъждан предварително, без съд и присъда. „Това е пълно унищожаване на правовата държава, заличаване на институциите и налагане на модела – една партия-една държава“, заяви още председателката на левицата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране