07.08.2017 | 0:01
Нона Йотова аут от парламента след скандал с Корнелия Нинова
Съпартийци на актрисата я критикуват, че бездейства

Черни облаци са надвиснали над кариерата на Нона Йотова. Актрисата е с ултиматум от ръководството на червената парламентарна група да промени работата си в парламента, ако иска да заема ценното депутатско място.

Половинката на бившия вътрешен министър Богомил Бонев била здраво нахокана, и то по искане на колегите й. Почти всички били недоволни от актрисата и я топели, че не върши абсолютно нищо в пленарната зала, а и извън нея, както и че не участва в партийния живот на БСП.

„Тя се изявява като примадона, все едно е в Народния театър, но тук се иска сериозна работа, за която тя явно не е подготвена. Нашата група има най-висока активност, в пъти повече от останалите. Всеки един от депутатите е участвал в писането на закони, въпроси и питания към министри, изказвания и дебати на трибуната, комисии, само тя не е свършила нищо”, недоволствали колегите на Нона Йотова. Червени депутати били разочаровани от пълната апатия, която е обхванала Нона в парламента.

„Очаквахме тя да събуди наболелите проблеми в културата у нас. Тя е действащ артист, но дори по тази тема не прави нищо”, коментират социалисти.

Именно покрай надвисналите облаци над депутатската й кариера в последните дни на парламента Нона решила да опита да се поправи и се отбеляза с първото си изказване за трите месеца, откакто е депутат. То обаче не беше съществено, а излезе на трибуната само за да предложи удължаване на времето.

„Ние сме в опозиция и трябва да сме активни. Не искаме депутати, които просто топлят мястото. В БСП няма хора, които да не правят нещо. Те може да не са всеки ден на трибуната, но се стараят да представят добре партията. Това не може да се каже за Йотова”, допълват червени депутати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране