22.05.2018 | 20:10
Нов акционер изгря в „Булгартабак“

Дяловото участие на фирмата „Гифтид Мастър“ ЛТД (Gifted Master LTD) – Дубай, Обединени арабски емирства, възлиза на 1 333 602 бр. акции, представляващи 18.10% от капитала на „Булгартабак холдинг“ АД. Това става ясно от уведомление, огласено от тютюневия монополист, чрез „БФБ-София“. Акционерът е изпратил съобщение за разкриване на дялово участие до публичното дружество.

Според данните от счетоводния отчет на „Булгартабак холдинг“ АД за първото тримесечие на 2018 г. най-голям акционер в дружеството е австрийският фонд „БТ Инвест“ ГмбХс дял от 65.85% от капитала. Други фирми притежават 33.08%, а собственост на индивидуални инвеститирл са 1.07% от акциите с право на глас.

През миналата година „Булгартабак“ направи стъпка за диверсифициране на бизнеса си, след като продаде част от притежаваните търговски марки за цигари и инвестиции. Групата инвестира в ритейл сектора, както и в производството на хранителни стоки. Преструктурирано е и участието на групата в някои основни и спомагателни производствени предприятия. В резултат на това през третото и четвъртото тримесечие на 2017-а постепенно нараства дела на новите бизнес линии в приходите на групата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране