Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Нов съдия пое делото за 102 млн. лв. от КТБ

share

На Мадлена Желева от Софийския апелативен съд (САС) се падна търговското дело „за 102 млн. лв.“, свързано с КТБ, което стана повод за напрежение в съда.

Миналата седмица проверка от Върховния касационен съд установи, че има нарушения при разпределението на въпросното дело. Тя беше наредена, след като съдия Милен Василев обвини шефката на САС Даниела Дончева, че неправомерно му е иззела делата и действията й имат „силен корупционен мирис“. Василев разказа в писмо, закачено на таблото в съда, че Дончева го е преместила в друг съдебен състав, а е сложила себе си на неговото място.

Тримата върховни съдии – Емануела Балевска, Татяна Върбанова и Борис Илиев, установиха, че „на 5 октомври в 10:52:07 ч. е извършено ръчно преразпределение на делото, въз основа на което разпределеният съдия Милен Василев е заменен със съдия Даниела Дончева“. Това разпределение не е отразено на сървъра на Висшия съдебен съвет. Няма и взето решение от Общото събрание на съдиите в Апелативния съд за преместване на съдия Даниела Дончева за съдия в Търговското отделение на съда.

В понеделник от САС обявиха, че Дончева си е направила отвод от спорното дело и то ще бъде разпределено публично на нов съдия. По нейна инициатива по случая текат още две проверки – в Инспектората към Висшия съдебен съвет и в прокуратурата.

share button

Етикети:

4 Comments

 1. Венелин 12.11.2017

  Поредното доказателство, че Цветан Василев продължава да оказва влияние върху делата свързани с фалита на КТБ. Докато той все още е на свобода тези практики няма как да бъдат преустановени.

  Отговор
 2. Ники 11.11.2017

  Дано този път да има осъдителни присъди. 4 години ни разиграват с КТБ. Говорят се празни приказки и се хвърля прах в очите на хората. Трябва да се поеме отговорност от държавата и да има справедливост. Стига са ни мотали и лъгали.

  Отговор
 3. Тошо 10.11.2017

  Василев винаги е вървял с кинтите напред из съдийските среди.

  Отговор
 4. Николай 10.11.2017

  Василев е облажил едни 102 милиона в повече!

  Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.