03.03.2015 | 0:43
Нова мистерия с Петко Сертов
Бившият шеф на ДАНС бил обсебен от мания за преследване, след като бе махнат от поста

Нова мистерия се завъртя около бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, който след 40-дневна нелегалност в Гърция изненадващо бе прибран от съпругата си Емилия у нас. Откакто се е завърнал, Сертов не е направил нито едно публично изявление, а хвърлените пари за издирването му от полицията останаха за сметка на данъкоплатците.

Преди дни се заговори, че бившият шеф на ДАНС се включил в мащабен проект за борба с престъпността. Според версията Сертов участвал в създаването на нов вариант на някогашния Отечествен фронт (ОФ). По тази причина той даже станал  заместник-председател на сдружение „Движение за защита на гражданите и държавата“. Целта на организацията е да създава доброволни отряди, които да помагат на полицията за залавяне на бандити и опазване на обществения ред. Сдружението е доста активно през последните няколко години. Негови членове разкриват, че основната им дейност е да упражняват граждански контрол върху изпълнителната, законодателната и съдебната власт.

Активисти от сдружението са категорични, че  Петко Сертов няма нищо общо с ръководството му. Той станал член на организацията преди около две години, когато тя била либерална към приема на нови хора в редиците си. Тогава бившият шеф на ДАНС се появил на едно от събранията и с това се изчерпала цялата му дейност в доброволческата мисия.

„Виждал съм го само по телевизията. Не е имал дейност при нас“, обясни източник от движението. По думите му веднага след като станал член на организацията, Сертов се разболял.  „Възможно е и заради проблемите със здравето Сертов да не е бил активен в нашата дейност“, допълни активистът.

Според запознати бившият шеф на ДАНС бил обсебен от мания за преследване, след като бе махнат от поста. С времето здравословният му проблем се задълбочил. Твърди се, че това е и една от причините да потъне в нелегалност в Гърция. След прибирането му в България той потърсил консултация от най-добрите специалисти по психиатрия. Негови познати разкриват, че дори имал намерение да се лекува в чужбина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране