11.08.2017 | 12:49
Нова тв уволни Дарина Сарелска
Нейната работа ще бъде поета от Силва Зурлева, която е член на борда на директорите

Нова телевизия се разделя с Дарина Сарелска – досега шеф на новините на медията. Нейната работа ще бъде поета от Силва Зурлева, която е член на борда на директорите.

От телевизията съобщиха за рокадата в прессъобщение.

“Всички ние благодарим на Дарина за усилията, които допринесоха за издигането на Новините на NOVA до сегашната им позиция на несъмнен лидер в ефира. Надяваме се, че Дарина ще успее в бъдещите си проекти. Аз ще продължа да работя с всички членове на екипа на новините и съм уверена, че заедно ще запазим най-високите постижения на медията, както и ще продължим да се развиваме“, коментира Силва Зурлева.

„Гордея се с това, което постигнахме в последните 4 години. Новините на NOVA заеха заслужената си лидерска позиция на пазара. За мен тази промяна е за добро. Надявам се да бъде и за доброто на NOVA и новините, към които оставам привързана. Разчитам, че екипът ще продължи да работи по същите високи професионални принципи и стандарти, както през четирите години, в които бяхме заедно. Благодарна съм за натрупания опит и гледам напред към бъдещи проекти“, допълва Дарина Сарелска.

Телевизията не уточнява каква е причината да бъде сменен шефът на новините.

Преди да се стигне до раздялата, Нова тв негласно понижи Сарелска, като я постави под прякото ръководство на Зурлева.

Съобщението от днес не е изненадващо. Името на Дарина Сарелска бе замесено в шумния скандал, който избухна при напускането на разследващия журналист Васил Иванов. Той посочи Сарелска като човека, спирал негови разследвания и настоял да не се пускат материали срещу кметове след последните местни избори. По думите му колежката му била в конфликт на интереси, защото деверът й е депутат от ГЕРБ. Тогава и Нова тв, и самата Дарина Сарелска отрекоха тези обвинения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране