27.04.2016 | 17:41
Нови 1,3 милиарда заеми, спасяваме с тях американските централи
След ГЕРБ ще остане плячкосана държава и огромен дълг

Нови 1,3 милиарда лева заеми изтегли правителство, за да покрива огромните дупки от некадърното си управление. Този път парите са взети „по втория начин“ и без да са гласувани от парламента. Формално държавният дълг не расте, но фактически точно това става. Парите са изтеглени от Българския Енергиен Холдинг, в който са активите на цялата енергетика. Ако не се върне, кредиторите ще сложат ръка на дружества като АЕЦ „Козлодуй“ и НЕК. Поради тази причина, подобни заеми винаги се връщат, т.е. държавата вади пари и ги плаща.

Целта на новия заем е абсурдна. Трябвало да платим на американските централи за минал период. Забележителното е, че 1,3 милиарда лева са повече от цялата инвестиция на янките, която е 600 милиона евро. И това е само за минали периоди, и е над вече платеното. Казано по-просто – плащаме си колониалната такса.

За всеки средно интелигентен човек е ясно какво е правилното решение. Изгонване като „крастави кучета“ на наглите американци и национализация без никакво обезщетение. Те и до момента са изскубали далеч повече, отколкото са вложили, така че дори така ще сме на загуба. Но това да козируваме на Посолството и да наливаме нови 1,3 милиарда заеми за едното „нищо“ е национално предателство. Абсолютно нищо не получаваме, когато плащаме минали колониални такси.

Съвсем очевидно е, че новият заем ще се плати или чрез цената на тока, или чрез данъците. Т.е. народът ще плаща. Тъй като за да стане това в цената на тока, тя трябва минимум да се удвои, най-вероятно ще е през бюджета. Т.е. още малко в сметката дори на тия дето още не са родени.

Както е тръгнало, след ГЕРБ ще остане плячкосана държава и огромен дълг… Все пак, позитивно е, че поне можем текущо да се „кефим“ на Бойко Борисов. Който е много „готин“…

1 коментар

  1. Дидо каза:

    Този съсел ще закопае България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране