22.07.2019 | 18:02
Новият шеф на Фонд „Земеделие“ заварил шокиращи проблеми
От 23-ма шефове на дирекции, в момента само трима са на работа, останалите са в отпуск или в болнични.

Ситуацията в Държавен фонд „Земеделие“ е шокираща. От 23-ма шефове на дирекции, в момента само трима са на работа, останалите са в отпуск или в болнични. Това стана ясно от думите на новия директор на ДФЗ Васил Грудев пред Нова тв. Припомняме, че в петък ръководството на фонда бе сменено. Това се случи няколко дни след акция на специализираната прокуратура във фонда, при която бяха арестувани шестима служители.

Грудев описа заварената от него ситуация като шокираща и показваща, че във фонда има кардинален проблем, който се надява още днес да разреши. Не можа да предположи дали отсъстващите по болест всъщност разполагат с фалшиви болнични. По думите му последните събития са довели „до голямо стресиране на служителите“.
По повод информацията, оповестена при ареста на служител, който се оказва собственик на брониран мерцедес и огромни суми, които раздавал като бързи кредити, Грудев посочи, е откритото в дома на въпросния служител, който бил на много ниско ниво, е „абсолютно шокиращо“ и се учуди на какво кариерно развитие разчита въпросният служител.
Грудев коментира и ареста на един от зам.-директорите на ДФЗ Калоян Костадинов. Обясни, че го познава добре и го определи като изключително добър професионалист, съвестен и честен експерт.

Новият директор на ДФЗ направи доста критична оценка на функционирането на ведомството през годините. Според него фондът е бил по-скоро затворена система и често е имал трудности в комуникацията с обществеността и с бенефициентите. Затова, по думите му, трябвало да се въведе „пълна електронизация“ на системите и да се изгради модерен кол-център. Който да бъде единственото средство за контакт между подаващите проекти и експертите на фонда.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране