06.01.2013 | 11:20
Ново масово убийство в САЩ
Трима убити в инцидент със заложнци в щата Колорадо

Трима души бяха убити при инцидент с вземане на заложници, завършило със застрелването на нападателя от полицията в Орора, щата Колорадо – същия град, където миналата година имаше масово убийство в киносалон.

Над 40 полицаи, включително специални екипи и посредници, опитвали да водят преговори с похитителя. Рано сутринта от къщата, където са били блокирани заложниците, се чули изстрели. След това една жена успяла да излезе невредима.Останалите похитени са убити. Няколко жилища в района са били евакуирани превантивно. Полицията се намесила и застреляла нападателя. Не е съобщена самоличността на жертвите, нито мотива на убиеца им.

Инцидентът поднови дебата в Америка за ограничаване на лично оръжие. Дискусията буквално експлодира след касапницата миналия месец в начално училище в Нютаун, щата Кънектикът, където психически болен млад мъж уби 20 деца и шестима учители. В Орора през юли миналата година бяха убити 12 и ранени 58 души, когато психически неуравновесен младеж нахлу в киносалон по време на премиерата на филма „Черният рицар: Възраждане“ и откри безразборна стрелба.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране