19.08.2019 | 17:11
Ново убийство с невиждана жестокост потресе България!
Баща и син хвърлиха съсед жив в 5-метров кладенец, удавиха го и замаскираха изключително добре тежкото престъпление

В Търговище са задържани баща и син, удавили в кладенец свой съсед. Убийството на 54-годишния мъж от търговищкото село Давидово е станало на 20 юли. Той е бил пуснат жив в 5-метров кладенец в обитавания от него имот, съобщи на извънреден брифинг говорителят на Окръжната прокуратура в Търговище прокурор Васил Ангелов, цитиран от БТА. Трупът на мъжа е намерен на 23 юли, след сигнал за изчезването му.

Тежкото криминално престъпление е било изключително добре замаскирано, за да изглежда като нещастен случай. Установени са извършителите – баща и син на 74 и 42 години. Синът е криминално проявен – известен е на полицията с кражби и посегателства върху личността. Повдигнати са им обвинения по чл. 115 от Наказателния кодекс. И двамата са задържани на 16 август за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража“, каза още Ангелов. Убийството е извършено през деня. Между тримата имало дългогодишни междусъседски конфликти, до голяма степен провокирани от жертвата, който също е криминално проявен. В злополучния ден между тях не е имало скандал.

Бащата и синът не са планирали убийството на самотно живеещия мъж. Решението им е инцидентно, възползвали са се от тежкото алкохолно опиянение на съседа си.  в двора му в село Давидово на 23 юли след сигнал от съселяни, че е изчезнал. При аутпосията не били намерени следи от насилие и било установено, че тялото е във водата от близо 3 дни, а смъртта е настъпила от удавяне. Тъй като преди време той бил наръган с вила в ръката от съсед, с който били в дългогодишна тежка връжда, се предполага, че криминалистите са тръгнали да проверяват всички възможни версии. Така стигнали до същия съсед и сина му, срещу които били намерени доказателства, за които обаче от прокуратурата отказват да говорят.

В събота в полицията са били доведени 74-годишен мъж и синът му на 42 години. Двамата минали през всякакви версии и накрая се стигнало до признание, че на 20 юли привечер видели съседа много пиян да лежи да кладенеца в двора си. Спонтанно решили да приключат враждата си с него, тъй като от години го подозирали, че краде каквото свари от дома и двора им. Хвърлили го в кладенеца, който в надземната си част бил с височина до коляно и нямал капак, смятайки че ще се приеме, че сам е паднал в него в нетрезво състояние. И действително случаят изглеждал точно така, но мъжете подценили полицаите от Районното управление. Няма свидетели на престъплението. Двамата задържани съдействат на разследващите. По-възрастният е направил самопризнания, след като преди това неколкократно са променяли версиите си.

В брифинга участва и началникът на Районното управление на полицията в Търговище главен инспектор Иван Александров.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Я турци, я руснаци са дошли и го направили това невиждано жестоко убийство. От Българин по добър човек няма. Каквото са видели това са и направили.След като има култура поощряваща жестоки физически нападения безнаказно; дали пребил жената децата, съседа или който е срещнал. А съседите си мълчът както и другите свидетели наоколо, и полицията гледа на другата страна. Няма превенция има след случилото се реакция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране