02.10.2018 | 21:46
НяКОЙ си хареса терена на Националния стадион. Борисов иска допитване за преместването му
Държавата може да даде "стотина милиона за едно кокетно стадионче"

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че Националният стадион „Васил Левски“ „не върши никаква работа“ в момента. Премиерът продължи темата, която сам отвори преди по-малко от месец, когато заяви, че държавата може да даде „стотина милиона за едно кокетно стадионче“. Очевидно няКОЙ си е харесал терена на стадиона и прилежащите му части и най-вероятно ще го получи от ГЕРБ.

Сега Борисов присъства на откриването на ремонтирания Зимен дворец и заяви, че спортните журналисти могат да помогнат, като се организира допитване дали националният стадион е необходим на настоящото му място.

„Едно обсъждане да направим. Националният стадион нужен ли е на това място? Вие го направете, за да не излезе „Някой иска да направи“… знаете приказката. Всеки мач блокира София, а то има почти всяка седмица. На това място този национален стадион върши ли работа? Ще се построи нов, а това може да се използва за друга тема. Просто давам идея“, каза Борисов.

„И тогава ще имаме пари и за нов стадион, ще има и за още други работи. Защото този хем не върши работа за нищо, хем се дадоха десетки милиони за ремонти преди нас. Нищо не отремонтираха. Хем задръства града непрекъснато“, продължи министър-председателят.

В момента „Васил Левски“ се ползва както за мачовете на националния отбор, така и за срещи от първенството, когато домакини са „Славия“, „Септември“, „Витоша“ (в някои случаи) и втородивизионният „ЦСКА 1948“.

„Има примери – колко големи отбори по света имаха такива стадиони. Един Мюнхен – помните къде беше, и то уникален стадион. Развалиха го, изнесоха го извън града или на място, където няма задръствания и отива метрото, и го решиха“, заяви Борисов.

Той посочи, че има идеи къде да бъде преместен стадионът, но по думите му спортната общественост трябва да прецени, че това е правилно решение. „И ще помогнем на всички. Всеки път, като има мач, хиляди хора псуват и обикновено… Снощи колко имаше на мача на националния стадион? 200 човека. А два милиона не можеха да минат покрай стадиона. Е, правилно ли е? Не. Но вие вдигнете темата и ще ни помогнете.“

В последните години темата за нов национален стадион няколко пъти изплува, но без конкретни действия. Сред обсъжданите варианти бяха за изграждане на съоръжение във „Враждебна“, както и за построяване на стадион на мястото на този на „Славия“. България дори кандидатства неуспешно да приеме мачове за Евро 2020 с проекта за стадиона в „Овча купел“. В момента футболните национали продължават да играят на „Васил Левски“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране