03.02.2020 | 1:39
ОАЕ няма да екстрадира Божков
Той ще получи резидентска виза, защото е инвестирал в емирствата
ОАЕ няма да екстрадира Васил Божков в България, тъй като хазартният и футболен бос си е придобил собственост за 1 милион дирхама – местна валута. По законите на ОАЕ той ще получи резидентска виза. Това е било направено още преди време, когато Божков не е бил замесен в скандала с хазарта.

Инвестицията от 1 милион дирхама се равнява на близо 280 хиляди щатски долара и дава възможност на закрила от местните власти.  С ОАЕ България няма споразумение за реадмисия, коментират запознати. А практиката показва, че федералната монархия често отказва екстрадиция по различни причини дори на малкото страни, с които има подписани такива споразумения.

Преди години подобно споразумение е подписал и Христофорос Аманатидис, изнестен като Таки. В Дубай луксозни имоти притежава и депутатът от ДПС Делян Пеевски. Те са купени преди време с пари на компанията „Булгартабак“.

За вариант, че Божков е предприел стъпка към осигуряване на престоя си в ОАЕ се заговори още щом се разбра, че е напуснал България. По телефона той заяви за бТВ, че се намира някъде на Балканите. След това главният прокурор се похвали, че е задържан в ОАЕ и че Божков е зле с географията.

2 коментара

  1. Anonimen каза:

    Ako samo toi e zle mnogo kalinki poslushnici i karieristi.Zakonite sa spored koi e ba vlas Balgariq.

  2. анонимен каза:

    Божков не е зле с географията.Гешев е зле с правото,поради липса на първите седем години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране