13.06.2018 | 20:35
Областни МВР шефове го „отнесоха“ за Пелов

Директорът на Областната дирекция на МВР в София комисар Георги Григоров е освободен от поста си, обяви вчера министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Заедно с него е отстранен и заместникът му.

Стана ясно, че пенсионирането на Григоров е свързано със случая на избягалия затворник Владимир Пелов, който беше убит при престрелка в Ботевград. „Те не се справиха. Има някакъв дисбаланс, има нещо, което не е направено в цялата област“, обяви Радев. Въпреки че областното ръководство ще понесе вината за скандала с разхождащия се на свобода беглец, директор Григоров официално е освободен поради достигане на пенсионна възраст.

Радев се похвали, че е изразил благодарност и респект от свършеното от двамата, защото „са се справили достойно с работата си“. „Работата в София-област е много тежка, но да се оправят. Има и друг такъв район. Професионалното ръководство ми го сравни с Бургас, затова пък трябва и по-компетентни хора или такива, които могат да се справят“, обяви той.

Ден преди отстраняването си Георги Григоров призна, че Марио Панчев, който уби Пелов, а по-късно почина от раните си след престрелката, е сигнализирал в полицията, че се чувства застрашен след бягството на Пелов от затвора.

Припомняме, че Пелов и Радослав Колев избягаха посред бял ден от затвора в началото на април. Първият бе застрелян от друг рецидивист преди дни, а вторият все още е в неизвестност. Във вторник Радев обяви, че оставки и наказания ще има, но той няма намерение да подава своята. Припомняме, че БСП подготвя вот на недоверие на тема „Сигурност“ , в мотивите на която най-вероятно ще залегне и казусът с бягството от Софийския затвор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране