09.08.2017 | 12:54
Общинарката на ГЕРБ вдъхнала живот на пустееща детска градина
За нейната оферта гласували 26 съветника, а пък ГЕРБ имали само 13

Председателката на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Перник Румяна Гьорева не е била в конфликт на интереси, смята кметицата на града Вяра Церовска. И това – въпреки факта, че общинарите са гласували местната детска градина да бъде дадена под наем на фирмата на съветничката. Всъщност Гьорева дори направила частна детска градина, която е ремонтирана, докато общинската се разпада (?!).

И аргументите: „Решението да се даде част от сградата на общинска детска за частна градина на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Румяна Гьорева е на Общинския съвет в града. За него са гласували 26 съветници, а ГЕРБ има само 13”, мотивира се Церовска пред бТВ. Тя заяви, че формално нарушение няма, но „въпросът е морален“. Церовска зае поста като кандидат на ГЕРБ.

„Това не е единствената детска градина в района. Това е филиал. От 1998 година половината част пустее, защото няма деца”, твърди кметицата. На въпрос защо съветничката от ГЕРБ е регистрирала фирмата си само две седмици преди внасяне на документите за разглеждане в общината, тя каза: „В крайна сметка, когато решиш нещо, тогава правиш фирма.“

Според родители от Перник, включени на живо обаче, това е единствената забавачка в квартала. Те призоваха Церовска да ги посети и да се запознае с проблема. Споделиха и че тя не искала да се среща с тях. Церовска ги покани на среща днес в 15 ч.

1 коментар

  1. Ненков каза:

    Тринадесетте калпака от различните политически гьолове,следва да върнат пликовете,разбира се със съдържанието с което са ги приели.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране