Зареждане

Напишете

ОБЩЕСТВО

Общинарката на ГЕРБ вдъхнала живот на пустееща детска градина

share

Председателката на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Перник Румяна Гьорева не е била в конфликт на интереси, смята кметицата на града Вяра Церовска. И това – въпреки факта, че общинарите са гласували местната детска градина да бъде дадена под наем на фирмата на съветничката. Всъщност Гьорева дори направила частна детска градина, която е ремонтирана, докато общинската се разпада (?!).

И аргументите: „Решението да се даде част от сградата на общинска детска за частна градина на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Румяна Гьорева е на Общинския съвет в града. За него са гласували 26 съветници, а ГЕРБ има само 13”, мотивира се Церовска пред бТВ. Тя заяви, че формално нарушение няма, но „въпросът е морален“. Церовска зае поста като кандидат на ГЕРБ.

„Това не е единствената детска градина в района. Това е филиал. От 1998 година половината част пустее, защото няма деца”, твърди кметицата. На въпрос защо съветничката от ГЕРБ е регистрирала фирмата си само две седмици преди внасяне на документите за разглеждане в общината, тя каза: „В крайна сметка, когато решиш нещо, тогава правиш фирма.“

Според родители от Перник, включени на живо обаче, това е единствената забавачка в квартала. Те призоваха Церовска да ги посети и да се запознае с проблема. Споделиха и че тя не искала да се среща с тях. Церовска ги покани на среща днес в 15 ч.

бутони за социални мрежи

Етикети:

1 Comments

  1. Ненков 09.08.2017

    Тринадесетте калпака от различните политически гьолове,следва да върнат пликовете,разбира се със съдържанието с което са ги приели.

    Отговор

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.