24.02.2019 | 11:51
Общински съветник на ВМРО прилапа ,,златен“държавен имот в Кранево на безценица!
Цената за която е обявен апетитния имот от близо декар на централната улица на Кранево е ….8 045 лв
ОВарна

Общинският съветник от ВМРО Балчик Ивелин Ройдев е закупил имот в Кранево, частна държавна собственост на цена десет пъти по-ниска от пазарната!

Това се случва след търг, обявен от Областния управител на Добрич Красимир Кирилов, също от ВМРО.

Цената за която е обявен апетитния имот от близо декар на централната улица на Кранево е ….8 045 лв. В крайна сметка спечелилият търга общински съветник го е придобил за 11 999лв или около 13 лв/м2. Справка на ОВарна.бг за пазарните цени на подобен имот показват, че реалната цена е между 70 и 90лв/м2. Или г-н Ройдев би следвало да плати поне 70 000лв.

Но да се плащат такива пари за държавен имот не е по ,,воеводски“!

Търгът сам по себе си е съмнителен , твърдят пред ОВарна запознати със сделката. Имотът бил апетитен и ежедневно било проверявано в сайта на Областна администрация Добрич, дали бил обявен търг за него. Според тях, на сайта информация за такъв търг не е имало. Според тях, е възможно обява за такъв търг да е качена на сайта на областна администрация Добрич, разпечатана и после свалена. Така, хем има търг, хем никой не знае за него и държавната земя отива при общинския съветник от ВМРО на цена в пъти по-ниска от пазарната. Сделката минава тихо, заповедта на областния е подписана забележете между Коледа и Нова Година -27.12.2018г. Добро време за …сделки. За същото вече бил подаден сигнал и в прокуратурата.

Запознати със случая твърдят, че роля в съмнителната сделка с държавна земя има и друг общински съветник от ВМРО -Атанас Атанасов. който ползвайки близостта си по партийна линия с областния управител Красимир Кирилов е съдействал за ,,изгодната сделка“. Същият е собственик на охранителна фирма, която години наред охраняваше редица общински обекти в Балчик при явен конфликт на интереси а настоящия кмет прекрати тази порочна практика. Атанас Атанасов , познат и като Наско Сота беше ,,нагласен“ и за областен управител на Добрич, но Министерски съвет не одобри кандидатурата му през 2017 г. Причина за неизбирането му е присъда за умишлени престъпления в недалечното минало според информационна агенция Дарик. Тогава дори подкрепата на забъркания със скандала с продажбата на българско гражданство Каракачанов, не успя да му помогне и моралът взе връх над политическото дебилство и дебелоочие.

Общинският съветник от ВМРО Балчик Ивелин Ройдев е местен търговец, с магазини за китайки стоки в ккАлбена. Същият е избран за общински съветник от листата на ВМРО , където е бил на трета позиция на местните избори.

Дали военния министър и виден ,,воевода“ Красимир Каракачанов/който е и собственик на вила в курортното Кранево/ знае за местните схеми на своите съпартийци и дали те се извършват с неговата ,,благословия“?

И дали след скандала с продажбата на български паспорти в които бяха замесени ВМРО и лидера и военен министър Каракачанов, воеводите не търсят други източници на финансиране на предстоящите си предизборни кампании.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране