15.04.2018 | 0:01
Обвинение за жената, която удари автобуса на „Тракия”
Тя е задържана за 72 часа

Жената, шофирала лекия автомобил, който участва в катастрофата на автомагистрала „Тракия“ е задържана за 72 часа, в понеделник ще ѝ бъде искана постоянна мярка на задържане. Това каза наблюдаващият прокурор Мирослав Ангелов във връзка с тежкия инцидент на магистрала „Тракия“, при който загинаха 6 човека, а десетки са ранени.

Тя е с обвинение за извършено престъпление, квалифицирано като „причиняване на пътно-транспортно произшествие, при което са загинали и пострадали повече от двама души“.

„Огледът продължи няколко часа. 26 свидетели са разпитани, бройката е възможно да е нараснала. Направени са проби за алкохол водачите на двете превозни средства, те са отрицателни. Взети са мерки да бъде запазен багажа на пострадалите“, каза той, цитиран от „Фокус“.

Ангелов обясни, че е иззет огромен обем по документация от фирмата, свързана с досието на автобуса. „Той е нов, на около година и няколко месеца. Трудов договор на водача, дежурства. Изготвени са съдебно-медицински експертизи от 6 аутопсии“, поясни той.

По думите му и двамата шофьори имат провинения. „Водачката на лекия автомобил има тежко провинение, свързано с употреба на алкохол от преди около две години. Другият водач е бил с леки провинения. Лекият автомобил няма техническа неизправност. С оглед на това, взех решение да бъде задържана за 72 часа и в понеделник ще бъде искана постоянна мярка за задържане“ подчерта Ангелов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране