12.11.2019 | 18:58
Очаквано! Борис Бонев се продаде на ГЕРБ
Независимият кандидат за кмет е подкрепил Елен Герджиков за председател на Столичния общински съвет

Още в първия работен ден на новия състав на Столичния общински съвет (СОС) тръгна интрига кои политически групи и независими общинари са подкрепили номинацията на ГЕРБ за председател на съвета – Елен Герджиков.

На избора днес гласуваха 60 от съветниците (при общо 61). Простата математика показва, че ГЕРБ, ВМРО и „Атака“ имат общо 33 гласа, но, както Mediapool съобщи, Волен Сидеров е пропуснал това гласуване.

Това означава, че представителите на управляващото мнозинство в „малкия парламент“ няма как да съберат достатъчно за гласовете на Герджиков, и един от тях трябва да е дошъл от „опозицията“ – т.е. от „Демократична България“, БСП или от независимия Борис Бонев.

По-рано през деня Борис Бонев, който впечатли със своята кампания за кмет, заяви, че ще бъде гласът на столичани в новия общински съвет. „Основното, за което ще настояваме, е прозрачност в работата на СОС, кмета на София и всички районни кметове“, каза той.

„По отношение на избора на председател на общинския съвет, единственият ми отговор е – не измисляйте драми там, където няма! Фокусирайте се върху съществените неща и се съгласете върху следващите ни действия!“, коментира също във фейсбук профила си Борис Бонев.

В момента заместници на Герджиков са Иво Петров от ГЕРБ, Милка Христова от БСП и Борислав Игнатов от „Демократична България“, които бяха предложени и избрани на първото заседание на съветниците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране