16.01.2017 | 16:15
Официално: Жълтият в. „Таблоид“ е публикувал фалшиви снимки на голия директор
Изданието ги получило от „непознато лице“

Прокуратурата няма намерение да разследва как голи снимки на директора на столичното 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ Асен Александров са изтекли до медиите. Това стана ясно от изказване на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В Софийска районна прокуратура (СРП) днес са докладвани материалите от проверката, като наблюдаващият прокурор е отказал да образува разследване. При проверката са направени две експертизи.

„Първата експертна справка е компютърно-техническа, която е установила, че на страницата на училището и на сайта на училището няма публикувани снимки на директора“, обясни Арнаудова. По думите ѝ на практика е опровергано твърдението, че снимката на Александров е била публикувана на сайта на училището.

Втората справка показва, че снимката не съдържа порнографско съдържание. Прокуратурата обаче не е правила проверка дали снимката е автентична или манипулирана. В случая с публикуването на снимката в столичен вестник прокуратурата не е извършването на престъпление. По време на проверката станало ясно, че „непознато лице е предоставило на хартиен носител тази снимка и тя е попаднала в печатно издание“. Към момента не е ясно кой е предоставил снимката.

1 коментар

  1. морския каза:

    ЗАГЛАВИЕ-„Жълтият в. „Таблоид“ е публикувал фалшиви снимки на голия директор“-СЪДЪРЖАНИЕ-„Прокуратурата обаче не е правила проверка дали снимката е автентична или манипулирана.“-ИЗВОД:пълна простотия

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране