17.03.2019 | 0:01
Окончателно: Думата „джендър“ е обида
Окръжният съд под тепетата наложи глоба на мъж, написал във Facebook, че глобилият го полицай е "джендър"

Съдът в Пловдив с парадоксално решение – думата „джендър“ е обида. Окръжният съд под тепетата наложи глоба на мъж, написал във Facebook, че глобилият го полицай е „джендър“. На 19 ноември миналата година в Пловдивско мъж е глобен от полицаи и излива гнева си в пост в социалната мрежа.

Впоследствие полицаят разбира, че е наречен „джендър“ и търси защита от Пловдивския районен съд. И там, за първи път в света, е осъден човек, нарекъл друг „джендър“, предаде Bulgaria ON AIR. Процесът протича без защита, максимално бързо, в рамките на 1 заседание, в 3-дневен срок се насрочва пред Окръжен съд и там приключва.

От правна гледна точка това не е обида, това не е нищо, това е просто правно нищо, казват адвокат. Парадоксално е, че и Районният, и Окръжният съд в Пловдив определят думата „джендър“ за обидна. Според юристите, за да може пост в социална мрежа да бъде доказателство, трябва да бъде потърсена експертиза от централата им.

Практиката досега сочи, че това се е случвало единствено когато се касае за доказана терористична група. Засега е неясно защо магистратите в Пловдив определят „джендър“ за обида. Не е ясно и как превеждат думата.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране