28.10.2016 | 1:51
Октай Енимехмедов излезе на свобода
Нека си събера мислите, много е неприятно тук, каза вече бившият затворник

27-годишният Октай Енимехмедов, който бе осъден за нападението срещу Ахмед Доган, изтърпя присъдата си и излезе вчера от затвора в Бургас. Малко преди обяд младият мъж беше посрещнат от брат си Метин Енимехмедов пред централния вход на Бургаския затвор и се оплака от условията вътре.

„Нека си събера мислите, много е неприятно тук“, каза вече бившият затворник. Октай обаче добави, че не съжалява за стореното. Първоначално той излежаваше присъдата си в затворническото общежитие в Житарово, но заради множество нарушения през март бе преместен в Бургаския затвор. На 20 април ВКС реши окончателно Октай Енимехмедов да лежи 3 години и половина в затвора за нападението над Ахмед Доган. От наказанието на Енимехмедов беше приспаднато времето, в което е бил зад решетките и под домашен арест – около 2 години.

На 19 януари 2013 г. бе извършен опит за атентат срещу настоящия почетен председател на ДПС Ахмед Доган. Тогава на драматичната VIII национална конференция на ДПС Октай Енимехмедов се качи на сцената и насочи газов пистолет срещу него. Пистолетът засече и само щракна. В този момент Доган изблъска ръката на младия мъж, последва схватка между двамата, след което лидерът на ДПС падна на земята, а върху нападателя първи се хвърли секретарят на ДПС и сегашен председател на партията Мустафа Карадъйъ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране