25.04.2016 | 19:53
Омбудсманът Мая движи с две въоръжени охрана! Кой плаща да я пазят?!
Този, който я придружавал сутрин, задължително я карал на фризьор

Омбудсманът Мая Манолова обикаля страната, за да събира великденски добавки за пенсионерите не с един, а с двама шофьори, информира „Фрог“. Тъй като са въоръжени, те играят роля и на нейни гардове. По тази причина по време на обиколките й, свързани с кампанията ”Великден за всеки”, тя може да бъде видяна в компанията на двама яки мъже. Това противоречи на образа да омбудсмана, който трябва да бъде най-близо до народа, възмутиха се депутати.

За сравнение нейните предшественици Константин Пенчев и Гиньо Ганев са били возени от един шофьор. Незнайно по какъв начин Манолова успяла да „разтопи“ сърцето на шефа на НСО Ангел Антонов и да си издейства втори, тъй като нейният ден започвал твърде рано и затова искала шофьори на смени. Този, който я придружавал сутрин, задължително я карал на фризьор, коментират запознати с ежедневието на дамата. Твърди се, че двамата гардове трябвало да бъдат на разположение по всяко време на деня.  По закон Манолова има право да ползва само специализиран транспорт.

За Мая Маналова работят над 50 човека администрация, каквато няма в никоя стана на ЕС. Оказва се, че Манолова би трябвало да ползва администрацията на другите държавни институции.  Бившето острие на БСП учуди всички и с въпросната иницатива „Великден за всеки”. Благодарение на нея и  с помощта на народни пари Манолова успя да обиколи цялата страна и да „изгрее” навсякъде.

От закона за омбудсмана става ясно, че в нейните правомощия не влизат задачи, свързани със събирането на средства, т. е. с благотворителни кампании. Ако това е разписано като нейно задължение, то би следвало да е описан и начина за прозрачно разходване на събраните средства, обясниха юристи. И допълниха: Затова в момента никой не би могъл да гарантира как парите ще бъдат похарчени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране