17.04.2017 | 12:35
Операторът на Нова тв Огнян Пенев пребит от гардове на Къро и бившата му съпруга?
Фирмата, с която издирваните имат договор, е на бившата жена на бизнесмена
Мария Милкова

Петимата охранители, които нападнаха в петък вечерта репортера на Нова телевизия Мария Милкова и оператора Огнян Пенев на магистрала „Тракия”, имат договор с „Омега 69”. Собствеността й е свързана с бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало, част от високите етажи на групировката ВИС.

Знаем името и разполагаме със снимката на човека, удрял колегата Огнян Пенев, но няма да я покажем, за да не попречим на разследването, заяви репортерът Десислава Георгиева. Три дни след побоя над Огнян Пенев властите все още не са задържали нападателите.  Милкова и Пенев са пътували към Стара Загора по лични причини.

„Пътувахме с личния ми автомобил към Стара Загора. Движех се със скорост 120 км/час. Настигнах кола, която се движеше по-бавно. Тръгнах да я изпреварвам, но видях, че далече от мен се движи кола, която беше на голямо разстояние. Чукнах леко спирачката, когато се прибирах в средната лента. Черният автомобил, който се движеше след мен, започна да ме засича. Опитаха да ни избутат от пътното платно“, разказва битият оператор.

„Видях как една кола влиза директно към нас. За да избегне сблъсъка и да не се обърнем, Огнян трябваше да отиде в аварийната лента. Това се повтори няколко пъти. После едната кола ни засичаше от ляво, а другата – от дясно. Накрая 5-6 мъже в черно връхлетяха към колата“, добавя Мария Милкова.  „После двете коли спряха движението по магистралата. Чудо е, че нямаше верижна катастрофа“, заяви Огнян.

„Отвориха ми вратата. Крещяха, че сме искали да ги убием. Аз си държах телефона и опитвах да набера 112, защото видях накъде отиват нещата. Човека, който ми крещеше, ми грабна телефона от ръката. Те се страхуваха, че съм записала всичко до този момент. Той ми открадна телефона“, уточнява Милкова.

Когато я извадиха, се опитах да изляза от колата и в този момент получих няколко удара по лицето, споделя Пенев. Биеха го в колата, добавя колежката му. Бяха едри мъже в тъмни дрехи, а от ушите им стърчаха слушалки, уточнява Милкова. „Тя им крещеше да спрат да ни бият. Каза им, че сме от Нова телевизия. Спаси ни това“, каза още Огнян Пенев.

Въпреки че зад автомобила му е имало спрели 4-5 коли, никои не излиза, за да помогне и не се е обадил на 112. „Молбата ми е всеки, който е видял какво е станало, да се обади в полицията и да даде показания. Анонимността им е гарантирана”, призова Милкова. „Установили сме лицата и автомобилите. Засега се въздържаме да обявим имената им, за да не попречим на разследването”, каза Атанас Илков, директор на МВР-Пловдив.

Той не изключи възможността тези хора да са напуснали страната, но добави, че това не означава, че те няма да бъдат заловени. „Лицата не са намерени на адресите си. Вероятно се крият”, каза той. Любопитна е фигурата на човека, който е взимал телефона на колегата Мария Милкова. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е в тържището за плодове и зеленчуци „Слатина“. Там е в съдружие отново с бившата съпруга на Къро.

споделяне на връзка


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране