27.09.2016 | 13:57
Орешарски поиска ГЕРБ да го подкрепят на вота
Страхът се върна, притеснен е бившият премиер

След като вчера изненадващо и бившият премиер Пламен Орешарски влезе в президентската надпревара, той проговори пред bTV. Отново разговорът започна с въпроса „Кой“, но този път кой го е издигнал. Орешарски обясни, че е независим кандидат. А отговорът на онзи въпрос „Кой“, той пак отговори, че Делян Пеевски е предложен за шеф на ДАНС от лидерите на БСП и ДПС.

„Веднъж вече направих грешка, човек се учи от грешките си“, каза бившият премиер. Разбирал протестите срещу него. Ще бъда президент на всички български граждани, изтъкна той. „Нямам намерение да купувам гласове“, обяви Орешарски. По думите му кампаниите можели да са много евтини, ако не се търгува с вот. Орешарски сам взел решението да влезе в президентската битка.

Страхът се върна, притеснен е бившият премиер. Никой не стои зад мен, подчерта той. Бих се радвал ГЕРБ да ме подкрепи, те все още нямат свой кандидат, каза Пламен Орешарски. Бил готов на подкрепа от всички партии. Отрече да играе за Бойко Борисов, за Сергей Станишев или за ДПС. Дълго снощи чел коментарите след неговата кандидатура. Видял предизвикателство в това да е независим кандидат. Пламен Орешарски вярва, че може да е обединител на нацията. Доволен е,че като експерт е канен от различни партийни централи.

„Няма нищо задкулисно“, обясни още бившият премиер. Харесвам всичките си министри от моя кабинет, каза още той.

Голяма част от тях обаче имали партийни кариери. Затова се спрял на транспортния си министър Данаил Папазов, който не е партийно обвързан. Почти всички негови министри му се обадили да се чуят след кандидатурата му. Не мога да кажа нищо лошо за съвместната ни работа с господин Плевнелиев, изтъкна Орешарски. Тъжна, но показателна била историята около Ирина Бокова, според него. Като я номинирал правил и външни сондажи.

Разделението у нас повлияло и на гласуването за нея.

„Не завиждам на премиера“, подчерта Орешарски. Според него трябва да затворим границата с Турция, за да спрем потока от бежанци. Не е нормално да се преминава незаконно през браздата, категоричен е той. Бившият премиер е на мнение, че състоянието на армията не е добро. Уважавам генерал Радев, тази оценка даде той на червения кандидат. След Брюксел и Вашингтон, Москва и Анкара са важни столици, посочи Пламен Орешарски. Би искал като президент да се срещне с Жан Клод Юнкер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране