16.08.2018 | 17:33
Организаторът на хорото в езерото в Рила: Не пишеше да е забранено

Пламен Мирянов щял да плати санкцията, защото пръв влязъл в „Близнака“

Разрешение за заснемането на клип и за качването на хора на платото при езерото Бъбрека имаше, но в правилника на Националния парк „Рила“ липсва пояснение дали е забранено влизане в езерото. Това каза за радио Фокус“ организаторът на хорото край Седемте рилски езера Пламен Мирянов от фондация „Нашият дом е България“.

Въпросното хоро, макар и замислено като добра инициатива, се превърна в трагично такова, след като снимката на навлезли в защитеното езеро танцуващи мъже предизивка вълна от възмущение, а в последствие и глоби от екоминистерството.

Мирянов добави, че е отправил предложение към директора на парка в плана за управление на парка да се добавят думите „забранено влизането“. В същото време едно обикновено отваряне на сайта на Национален парк „Рила“ отвежда до секцията „Правила за поведение“.

А там с големи букви е написано: „Къпането в реките и езерата е забранено.“

Иначе Мирянов посочи още че е готов да поеме разходите за изработването на нови табели. „Имам предложение да се добавят тези думи в този план за управление: „навлизането в езерата“. Да изградим нови табели и да направим образователен филм, в който се представят нагледно всички забрани чрез кадри, които показват всички нарушения. Също имам предложение всички забрани от плана за управление да бъдат връчвани в хартиен формат заедно с карта на Национален парк „Рила“ при закупуване на билет за лифта – всички посетители да са запознати предварително с всички ограничения“, коментира Мирянов. Той каза също, че ще плати наложените санкции и че поема вината, тъй като той пръв е влязъл в езерото „Близнака“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране