18.05.2019 | 14:26
Осъден престъпник и банда цигани агитират за „Демократична България“ в Старозагорско (снимки)
За кандидат за евродепутат оттам е издигнат циганинът Росен Богомилов

Мнимият „доктор“ Евгений Коцев от ромския квартал „Лозенец“ в Стара Загора агитира за “Демократична България” в махалата.

Скандалният Коцев агитира за шестия в листата на коалицията Росен Богомилов, но е присъствал и на срещи с основните фигури в организацията.

Името на Евгений Коцев нашумя след като бе арестуван през март 2011-а. Тогава негов „пациент“ постъпи в Спешния център на Старозагорската болница в тежко състояние, след предписано от фалшивия медик лечение. По време на разследването стана ясно, че Коцев се грижел повече от две години за стотици пациенти в „Лозенец“. Наел квартира в квартала, която обзавел като лекарски кабинет, отбелязва тогава вестник “Старозагорски новини”.

По времето, по което се е подвизавал като дипломирано медицинско лице, Коцев не се притеснявал да събира такси за прегледите. Срещу него бе повдигнато обвинение за извършване на медицинска дейност без разрешение. Малко по-късно бе осъден на десет месеца лишаване от свобода условно за извършване на медицинска дейност, без да има квалификация за това. През 2009 г. самозваният лекар е осъждан на пробация за същото деяние.

За втори път Евгений Коцев бе арестуван на 4 юли 2013 г. при спецоперация на ОДМВР – Стара Загора, под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура заедно с тримата доктори от ТЕЛК  3-ти състав при МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, и секретарката на Комисията. На следващия ден срещу петимата бяха повдигнати обвинения като участници в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и съставяне на документи с невярно съдържание.

Тогава стана ясно, че документи за инвалидност са били издавани на ромски деца, в т.ч. здрави, срещу 50 до 300 лева подкуп. По този начин на техните родители е била предоставяна възможност да получават социални помощи. В лаптоп на Коцев са открити част от неистинските епикризи на здрави деца. По-късно той бе освободен с мярка „подписка“.

В края на 2013-а срещу Евгений Коцев са внесени няколко дела в Старозагорския районен съд с обвинения по чл. 308, ал. 1 от Наказателния кодекс за съставяне на официални документи с невярно съдържание. Самозваният доктор пишел епикризи от името на лекари от МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, които давал на ромски деца за явяване пред ТЕЛК.

В наши дни Евгений Коцев продължава да се изживява като ромски лидер в старозагорския квартал “Лозенец”. Личният му профил агитира усилено за кандидатурата на Росен Богомилов. На срещи Коцев обяснява как да се попълни преференция в листата на “Демократична България”. В региона се говори, че участието на Богомилов в листата не е случайно, тъй като чрез него обединението между ДСБ, “Да, България” и “Зелените” разчита на сериозен ромски вот.

Според постовете на профила на Евгений Коцев “братята РОМИ се събудиха”. До какъв резултат за “Демократична България” ще доведе това – ще стане ясно след седмица, на европейските избори.

1 коментар

  1. Браво на Евгений! каза:

    Анонимнико, дето си написал този пасквил! В сравнение с оня с осемте апартамента и частния асансьор, Евгени е агънце! И поне не е свил от държавата стотици хиляди за „къщи за гости“, нали?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране