28.03.2018 | 16:05
Още едно празно столче в ‘Здравей, България’ на Нова тв, пратиха продуцентката при Гала
Поста на Валерия Чанкова поема човек от БНТ, доведен от Вяра Анкова

Поредна ключова рокада е била извършена тихомълком в сутрешния блок на Нова телевизия, пише OFFNews. Този път е отстранен дългогодишният продуцент на „Здравей, България“ Валерия Чанкова. Тя е един от журналистите, които през 2013-а се преместиха от bTV в Нова телевизия заедно с Ани Цолова, Виктор Николаев и Дарина Сaрелска. Преди това Чанкова беше продуцент на „Тази сутрин“ по bTV.

Вместо нея е назначен човек от БНТ, доведен от новия генерален директор „Информация“ в Нова Вяра Анкова, а на Чанкова била предложена работа в… „На кафе“ с Гала. Само за половин година, от август 2017-а до началото на 2018-а, Нова телевизия поетапно се раздели с трима от екипа, който бе шумно привлечен от bTV преди години. Първа от поста на шеф на новините си тръгна Дарина Сарелска. Това се случи малко след като бившият ѝ колега Васил Иванов я замеси в шумен скандал за цензура и изтичане на информация към ДАНС. Месец по-късно Ани Цолова изненадващо изпадна от ефира на рейтинговия сутрешен блок след края на летния си отпуск. И до ден-днешен обещаното авторско предаване на водещата го няма, а според запознати такова не се и подготвя. Преди около два месеца се наложило продуцентката на „Здравей, България“ Валерия Чанкова да се раздели с позицията си не по свое желание. Била повикана с предложение да бъде преместена в предаването на Гала.

Така от някогашния bTV екип в сутрешния блок остана само Виктор Николаев. След като няколко месеца водеше сам предаването, за негова екранна партньорка бе поканена журналистката от БНТ Аделина Радева. От БНТ идва и наследничката на продуцентския пост – Лили Ангелова. За нея в гилдията не се знае много. Работила е като редактор в сутрешния блок на БНТ и в предаването „Нека говорят“ с Росен Петров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране