28.08.2015 | 19:49
Осман Октай: Вадят Пеевски и майка му от играта
Осветляването на бизнеса му е подготовка за това
Осман Октай

„Осветляването на бизнеса на Пеевски е подготовка за смяна на собствеността и изваждане от играта на семейството на Пеевски и майка му.“

Това заяви днес пред БНР политическият анализатор Осман Октай. „В определен период Пеевски играеше тази роля и беше посредник на задкулисието между политическия проект ДПС и Доган, и останали финансови проекти като КТБ и т. н. Всъщност днес, когато той е осветен и генерира много отрицателни обществени енергии, за да се защити политическият проект, винаги така се получава, че едни или други, участващи в този политически и властови проект, биват отстранявани“, изтъкна Октай.

Бившият приближен до Ахмед Доган коментира, че година преди лидерът на ДПС да стане почетен председател и да бъде изтеглен в тази анонимност, в която се намира в момента, той станал изключителен дразнител за обществото. По същия начин днес, когато Пеевски е големият дразнител в обществото, той трябва да бъде изваден от играта. „За да бъде изваден тотално, той първо трябва да консолидира цялата собственост, която е разпиляна около това семейство. Впоследствие, както Цветан Василев джироса за 1 евро акциите на правилните хора, които дадоха пресконференция в „България“, по същия начин и утре-вдругиден цялата тази империя ще премине в „правилните ръце“, които задкулисието е организирало около тази фамилия“, смята Октай.

Анализаторът допуска, че Пеевски ще напусне парламента в близко бъдеще. Той вече си е тръгнал от политиката „по терлици“ след изявлението на премиера Бойко Борисов, че с ДПС би могло да се работи, ако те се дистанцират от депутата си. Според Октай това е хвърляне на прах в очите на хората, за да се оправдаят бъдещи взаимодействия между ГЕРБ и ДПС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране