20.09.2019 | 12:49
Освобождаването на убиеца Джок Полфрийман взриви парламента
Калин Калпакчиев дължи отговор за мотивите за предсрочното му освобождаване

Предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман предизвика серия от негативни коментари в парламета заради решението на съда.

„Калин Калпакчиев дължи отговор за мотивите за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман“, бе категоричен и депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов. Той добави, че като юрист няма как да коментира решение, чиито мотиви не са произнесени и не са видени абсолютно от никого, но като гражданин смята, че председателят на този състав Калин Калпакчиев най-малкото дължи отговор на близките на убития студент.

„Учудени сме от решението на съда, приемаме го с болка, каза депутатът от групата на Обединените патриоти Милен Михов. „Решение на съда трябва да се изпълнява и не може да се коментира. Ние възприемаме решението с изключителна болка, с изключително раздразнение, защото смятаме, че този човек не се е поправил. Той заслужаваше своето наказание и трябваше да го изтърпи тук, в България. Човек, който по време на наказанието си правеше няколко опита за бягство“, добави той.

„Случаят с предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман поставя въпроса за бързо приемане на предложението ни за премахването на съкратено производство“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя допълни, че като политик е възмутена от решението на съда и смята, че е подигравка с жертвите, техните семейства, мъката на тези хора и чувството за справедливост и възмездие на престъпници, убийци и изнасилвачи, добави още тя. Тя беше категорична, че тази тема няма цвят и партийност. „Нека се съберем и да спрем с това безумие, защото този случаят не е единствен“, допълни Нинова.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране