18.07.2018 | 11:45
Откраднаха бюста на гроба на Стефан Стамболов

За дръзко посегателство над гроба на Стефан Стамболов на Централните софийски гробища съобщи ВМРО. Неизвестни са разбили паметника на великия български държавник и са откраднали бронзовия бюст.

Гробът на Каблешкови също не е подминат и е бил обект на посегателство.

ВМРО били алармирани за посегателствата от граждани.

„Директно заявявам, че случилото е недопустимо и имаме колосален провал на охранителна полиция към Второ районно (Централни гробища попадат в района му), както и на охранителната фирма. Под носа им са откраднали бюста от гроба на Стамболов, на метри от входа, където има охрана. Питам аз какво правят тези полицейски патрули и къде са те, когато вандалите вилнеят и сквернят гробове в най-стария ни гробищен парк. За мен това е тотална издънка и на охранителна полиция към Второ районно управление, и на частните охранители. Въобще за какво са там и какъв е ефектът от дейността им. Като гледам резултатите мога да кажа, че имитират дейност“, коментира общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Според него за посегателства от този вид са отговорни 40-50 души, известни на полицейските патрули.

Патриотите от ВМРО настояват да се засили охраната, да се проведе разследване кой не си е свършил работата и да има наказани и уволнени. Според воеводите охранителната фирма трябва да покрие и всички щети.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране