07.07.2015 | 14:30
Откриха „героите“ от скандалния клип; МВР лъже: Младежът и девойката се сбили
Според подчинените на Румяна Бъчварова, в 02 часа на 19 декември 2014 г. на улица "13 март" в София не е имало полицейско насилие

Скандалният видеоклип с полицейско насилие, който снощи бе излъчен от предаването „Господари на ефира“, е от 19 декември миналата година.

Това установила спешната дисциплинарна проверка, разпоредена от директора на Столичната полиция Младен Маринов. Заснетите полицаи са от Първо РПУ и са установени.

Традиционно при обвинения за полицейско насилие и превишаване на правата, МВР опровергава жалбите на граждани, позовавайки се на „свидетелства“ на самите полицаи. Обичайно, полицията взема под внимание само твърденията на работещите в системата, които редовно лъжат, за да защитят себе си и колегите си. Сега обаче е различно, защото неизвестният автор на клипа е заснел от началото до края цялата зловеща сценка, показваща поведението на ченгетата в България, живеещи отдавна с чувството на безнаказаност. На клипа се вижда, че няма никакъв бой между младежа и девойката, а патрулиращите полицаи са търсели повод да се заядат с тях.

Ето и обясненията на МВР за скандалния случай, които обаче силно констрастират на кадрите от видеото:

Патрул на Първо РПУ бил изпратен на ул. „13 март” по сигнал за възникнало сбиване и нарушаване на нощната тишина. При пристигането си на адреса, служителите заварили жена и мъж, които се карали на улицата.

Полицаите предприели действия по установяване на самоличността на двамата. Документ показал само мъжът, младата жена отказала да представи личната си карта. Двамата били отведени в полицейското управление, където е установена самоличността на жената.

Извикан бил и екип на „Пътна полиция“, който да тества задържаните за алкохол. При жената дрегерът отчел наличие на 1,59 промила, а при мъжа – 0,53 промила. По случая веднага било образувано бързо производство за хулиганство. Работата по дисциплинарната проверка продължава.“

В същото време от синдикатите развиха конспиративна теория, според която клипът бил пуснат сега умишлено.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране