29.11.2015 | 15:41
Оцелелият в Девня: Циганите ни удряха със столове, клаха ни като животни
Мартин издъхнал с три прободни рани

Най-малко петима са налетели на двамата младежи в дискотеката в Повеляново, удряли ги със столове и накрая ги ръгали с ножове, разкрива пред Блиц 27-годишният Руско – оцелелият при касапницата в Девня.

Тази нощ в заведението бе убит 20-годишния  Мартин, издъхнал след като му били нанесени три прободни рани. „С нищо не ги бяхме провокирали. Просто си седяхме в дискотеката и в един момент някакво момче дойде при нас. Каза ни: „Вие още ли сте тука, ве?! Айде махайте си!“. И удари Мартин. От това момче тръгна всичко. Другите също ни се нахвърлиха, бяха поне 5 човека“, разказва пред Блиц оцлелият в кървавото меле Руско.

Двамата с Мартин тръгнали са бягат от развилнелите се бандити, но нападателите ги спрели с юмруци и ритници. Оцелялото момче разказва, че всичко станало много бързо. Той не познавал нападателите. „Мен ме наръгаха в лявото бедро. Счупиха ми и носа. После не помня“, разказва 27-годишният младеж. „Вероятно са го ударили със стол в главата, защото е изгубил съзнание. Не е успял да види кой е наръгал Мартин“, допълва баща му Георги Георгиев, който е общински съветник от Суворово.

„Свестих се на земята и видях до мен Мартин. Беше още жив, дишаше тежко…“, разказва Руско, който изгуби най-добрият си приятел и бъдещ зет – идната събота 23-годишният Мартин е трябвало да мине под венчило със сестра му Дияна, бременна в петия месец.

Бащата на Руско разкрива, че нападателите от дискотеката са били задържани. Вчера свидетел, видял четирима от нападателите да се качват в кола веднага след касапницата, е бил разпитан в полицията и е бил привикан на разпознаванте.

Задържани са поне петима, като тепърва ще се установява кой каква роля има в кървавата драма.

5 коментара

  1. boyko каза:

    Аз съм турчин но мразя циганите.турците и българите трябва да се присъединим и да ги трепим всичги мангали.заради тях българия е бедна нашия труд храни и тях.те само крадат от държава друго нищо

  2. Радослав каза:

    БНО Шипка, Воински Съюз Васил Левски!

  3. Радослав каза:

    Само военен режим ще оправия нещата!
    За 48 часа всичко ще е на мястото си!

  4. о8ъ каза:

    Само лепило ще ги оправи- сами да се :“самосезират“ аха хахахх

  5. Диян каза:

    Колкото повече чакаме – толкова повече затъваме. Мангалът няма интегриране, кое не ви е ясно….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране