14.09.2017 | 0:01
Отстраняването на Цолова от Нова тв не е драма, но е поредното предупреждение, че Борисов и Пеевски настъпват срещу медиите
През 2014 г. след страшен телефонен скандал Пеевски ми каза: ще те дам на Бареков, м@мичката ще ти разкатае, спомня си Соня Колтуклиева

#Кой каквото ще да приказва, изгонването на Анна Цолова от сутрешния блок на Нова телевизия е дело на Делян Пеевски. Помня нашият последен страшен скандал по телефона след Костинбродската афера през май 2013 г., когато обвиних компанията на Корпулентния в заговор и опорочаване на изборите. На финала Пеевски ми каза: ще те дам на Бареков, м@мичката ще ти разкатае.

Николай Бареков повърна в “Галерия” нещо като интервю, тиражирано от всички свински медии, глупости на таркалета. Но през декември 2014 г. цялата мощ на репресивната държавна машина се стовари върху мен…та до ден-днешен.

Преди няколко дни предупредих със смс Ани, с която не сме близки, че така се започва. После следват данъчните, следователите, прокурорите, повдигане на обвинение, даване на съд…както е при мен и Огнян Стефанов. Пълна програма.

Но, изглежда, Анна Цолова не е толкова “страшна” и влиятелна, защото я оставят в Нова и заедно с Дарина Сарелска, която започна битката с фалшивите новини, ще правят… светско предаване(?!).

Любопитен е и “случаят Сарелска”. Васил Иванов направи грандиозен скандал с обвинения към шефката на новините и публицистичните предавания,че била налагала цензура и че била маша на ГЕРБ. Тя, обаче, не загуби поста си, колегите й я подкрепиха; разкараха я едва, след като Дарина Сарелска направи доста добро интервю с американския посланик Ерик Рубин, в което стана дума за закона “Магнитски”, от който #кой  треска го тресе. А пък “разследващият” журналист Васил Иванов, се хвърли право в медийната кочина на Пеевски и ще му служи безропотно, защото просто няма други предложения, както ми обясни.

Веднага след отстраняването на Анна Цолова се разбра, че и разследващата журналистка Миролюба Бенатова няма представа кога и къде ще се излъчва нейната рубрика. Нещо става с Нова телевизия. И то никак не е добро. Люба Кулезич и Сашо Диков бяха станали опасни за реанимиралия се тандем Борисов-Пеевски, затова  ги натириха от Нова, без никакви обяснения. Брутално.

Според разкази на колеги-журналисти, Делян Пеевски и Дидие Щосел са имали обща фирма – от времето на НУРТС-овете, когато ги финансираше КТБ и шефът на Нова подвиваше опашка пред Цветан Василев. Вярвам им. То си пролича…

Преди 3 месеца се заговори, че Делян Пеевски и Дидие Щосел искат да купят заедно Нова с кредити от френската Societe General Expresbank и УникредитБулбанк, но не им се получи; цената пада главоломно, но пък и парите на Пеевски не се множат. Фалът с “Дунарит” го разтресе яко, не овладя и “Виваком”…

Апропо, от висш мениджър на SGE научих, че по данни на банковата служба за сигурност, били идентифицирани 10 фирми, свързани с Делян Пеевски. След бастисването на КТБ, представителите на фирмите били извикани и помолени да напуснат Сосиете Женерал/Експресбанк.

Мога да допусна, че във френската банка SGE са разбрали за участие на Пеевски в инвестиционния фонд, който е възнамерявал с кредити да купи Нова телевизия и са се отказали от сделката за 100  милиона евро. Французинът Дидие Щосел, който охотно даваше интервюта,сега се е изпокрил. Гузно.

Та така значи…Вече в ефира на Нова няма да има кой да пита Борисов за Пеевски. Вече няма крупието-депутат Цонев да изпраща a la мафиотските предупреждения – “поздрави на Ани и Виктор от Пеевски”. Пеевски ще е доволен. И Борисов, също така.

Виктор е свестен и смел, но остава сам с предупреждението: внимавай какво питаш – утре може Гала да те замени в “Здравей, България”. Лека нощ, България, лека нощ. Кога ли ще се развидели?

Соня Колтуклиева

сподели бутон


loading...


loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране