Зареждане

Напишете

ОБЩЕСТВО

Отстраняването на Цолова от Нова тв не е драма, но е поредното предупреждение, че Борисов и Пеевски настъпват срещу медиите

share

#Кой каквото ще да приказва, изгонването на Анна Цолова от сутрешния блок на Нова телевизия е дело на Делян Пеевски. Помня нашият последен страшен скандал по телефона след Костинбродската афера през май 2013 г., когато обвиних компанията на Корпулентния в заговор и опорочаване на изборите. На финала Пеевски ми каза: ще те дам на Бареков, м@мичката ще ти разкатае.

Николай Бареков повърна в „Галерия“ нещо като интервю, тиражирано от всички свински медии, глупости на таркалета. Но през декември 2014 г. цялата мощ на репресивната държавна машина се стовари върху мен…та до ден-днешен.

Преди няколко дни предупредих със смс Ани, с която не сме близки, че така се започва. После следват данъчните, следователите, прокурорите, повдигане на обвинение, даване на съд…както е при мен и Огнян Стефанов. Пълна програма.

Но, изглежда, Анна Цолова не е толкова „страшна“ и влиятелна, защото я оставят в Нова и заедно с Дарина Сарелска, която започна битката с фалшивите новини, ще правят… светско предаване(?!).

Любопитен е и „случаят Сарелска“. Васил Иванов направи грандиозен скандал с обвинения към шефката на новините и публицистичните предавания,че била налагала цензура и че била маша на ГЕРБ. Тя, обаче, не загуби поста си, колегите й я подкрепиха; разкараха я едва, след като Дарина Сарелска направи доста добро интервю с американския посланик Ерик Рубин, в което стана дума за закона „Магнитски“, от който #кой  треска го тресе. А пък „разследващият“ журналист Васил Иванов, се хвърли право в медийната кочина на Пеевски и ще му служи безропотно, защото просто няма други предложения, както ми обясни.

Веднага след отстраняването на Анна Цолова се разбра, че и разследващата журналистка Миролюба Бенатова няма представа кога и къде ще се излъчва нейната рубрика. Нещо става с Нова телевизия. И то никак не е добро. Люба Кулезич и Сашо Диков бяха станали опасни за реанимиралия се тандем Борисов-Пеевски, затова  ги натириха от Нова, без никакви обяснения. Брутално.

Според разкази на колеги-журналисти, Делян Пеевски и Дидие Щосел са имали обща фирма – от времето на НУРТС-овете, когато ги финансираше КТБ и шефът на Нова подвиваше опашка пред Цветан Василев. Вярвам им. То си пролича…

Преди 3 месеца се заговори, че Делян Пеевски и Дидие Щосел искат да купят заедно Нова с кредити от френската Societe General Expresbank и УникредитБулбанк, но не им се получи; цената пада главоломно, но пък и парите на Пеевски не се множат. Фалът с „Дунарит“ го разтресе яко, не овладя и „Виваком“…

Апропо, от висш мениджър на SGE научих, че по данни на банковата служба за сигурност, били идентифицирани 10 фирми, свързани с Делян Пеевски. След бастисването на КТБ, представителите на фирмите били извикани и помолени да напуснат Сосиете Женерал/Експресбанк.

Мога да допусна, че във френската банка SGE са разбрали за участие на Пеевски в инвестиционния фонд, който е възнамерявал с кредити да купи Нова телевизия и са се отказали от сделката за 100  милиона евро. Французинът Дидие Щосел, който охотно даваше интервюта,сега се е изпокрил. Гузно.

Та така значи…Вече в ефира на Нова няма да има кой да пита Борисов за Пеевски. Вече няма крупието-депутат Цонев да изпраща a la мафиотските предупреждения – „поздрави на Ани и Виктор от Пеевски“. Пеевски ще е доволен. И Борисов, също така.

Виктор е свестен и смел, но остава сам с предупреждението: внимавай какво питаш – утре може Гала да те замени в „Здравей, България“. Лека нощ, България, лека нощ. Кога ли ще се развидели?

Соня Колтуклиева

социални мрежи

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.