16.10.2017 | 11:45
Овчаров и Гергов се съюзиха – ще спасяват Бойко
Клатят яко Корнелия Нинова, въпреки че 91% от партията е с нея

Загиващото правителство на Бойко Борисов активира един от последните си козове са спасение – разлом в БСП и превръщането на партията в пародия, преди евентуални избори.

Към настоящия момент БСП е в изключителен тонус като лидерката Корнелия Нинова има 91% поддръжка сред членовете. Това е причината и тя да обмисля предсрочна оставка и нови преки избори за председател.

Не така обаче мислят Бойко и червените му слуги. Освен Георги Гергов, който открито вече лобира за коалиция с ГЕРБ, в атаката се включи и Румен Овчаров. Той произнесе мощно критично слово на пленума, който трябваше да насрочи новия конгрес. А марионетките на Гергов и Р. Овч. прокарват тезите за „провал на Нинова“, защото загубила изборите за няколко кмета в села. Това въпреки, че спечели президентските и удвои броя депутати на парламентарните.

Ако планът успее и БСП се яви разнебитена на предсрочни избори, то ще видим възможно най-голямата гротеска. Кабинет Борисов-4, воден от партия, която ще има 20-25% от гласовете, но основният и съперник ще бъде изкуствено разглобен на няколко парчета, най-голямото от които ще е максимум 15-16%. Бойко вече направи това веднъж с АБВ и Татяна Дончева, сега явно ще го прави с Гергов и Овчаров. От това дали Корнелия ще удържи, зависи нормална ли ще бъде политиката ни, или ще видим някой нов невиждан и неподозиран фарс.

Добри Божилов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране