09.06.2017 | 13:32
Падение! Бившият държавен глава сърба кафе при Гала и повтаря в захлас: „Аз това, аз онова…“
Плевнелиев - от "Дондуков" 2 до "Диалози за вагината"

На кафе в „На кафе“ се появи президентът (2012-2017 г). Росен Плевнелиев. След напускането му на сградата на „Донкуков“ 2 това е първата му привидно неформална поява на малкия екран.

Падението за бившия държавен глава е пълно и безвъзвратно. Той скочи от най-висшата полическа сцена направо в „Диалози за вагината“. Гала се прочу именно с това, с първото пряко излъчване от вагината в едно от незабравимите епизоди на „На кафе“. И това преживя клетият зрител на Нова телевизия.

„Искам да споделя нещо с вас – за мен от последните месеци на мандата бе много важно да попия от мъдростта на президентите на големи държави. Проведох разговори с президентите на Германия, САЩ, Полша. С тях говорихме за това какво прави един президент след края на мандата. Говорихме за фондациите – като продължение на идеите и мисията на всеки един президент. Затова създадох „Решения за бъдещето“, каза Плевнелиев.

Той се похвали, че е завършил две книги. Първата е с акцент работата и опита му като президент. Втората – „Извадки от моя дневник“ е с личния му поглед върху събития от българската и световна съвременна история.

Плевнелиев се похвали с целите на фондацията си и заяви, че акцентът в работата й е мирът и образованието за младите хора.

Експрезидентът си спомни как се е опълчил срещу президента на Русия Владимир Путин и заяви, че се „нагледал на силни хора“. „Но за мен силен е този лидер, който изгражда силни институции. Институции с лице към младите и предприемчивите, а не към силните на деня. Мир, образование, иновации – това са вълшебните думички за моята фондация“, заяви Плевнелиев.

От своя страна д-р Милен Врабевски, председател на фондация „Българска памет“, допълни, че се надява да допринесат за „движение в правилната посока“. „Имаме необходимост от нов потенциал“, отбеляза Врабевски.

„Аз“-ът на Плевнелиев обаче надделя в кафе лакърдията и той не пропусна да се похвали как и къде гостувал и какви идеи почерпил. Като пример той даде контактите си със сина на Шимон Перес в Израел и заяви, че иска чрез фондацията си да създаде „балканско училище за мир“.

2 коментара

  1. До Елхата каза:

    Голяма си тъпанарка

  2. Ella каза:

    Не сте оргинални да се подигравате на един от най-добрите и изявени и у нас и в чужбина, про-европейски политици, които сме имали. Би трябвало да се гордеем с интелекта и работата на президнта Плевнелиев.Надявам се един ден да се върне в политиката, за да я направи по-цивилизована, по-мъдра и по-човешка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране