11.12.2019 | 19:38
Пълно изтрещяване! Европарламентът приравни нацистките агресори със СССР
Там все едно са забравили кой нападна Полша на 1 септември 1939 г. и Съветския съюз на 22 юни 1941 г., възмути се руският президент

Президентът на Русия Владимир Путин разкритикува Европарламента, който, според него, се опитва да изкриви истината за Великата отечествена война, съобщи ТАСС.

„Опитите за изкривяване на историческата истина не престават. Към тях се включиха не само наследниците на нацистките съучастници, а сега това стигна и до някои доста уважавани международни институции и европейски структури“, заяви Путин на заседанието на организационния комитет „Победа“.

Като пример той приведе неотдавнашната резолюция на Европейския парламент, която „постави на една и съща плоскост и нацистките агресори, и Съветския съюз. Едва ли не обвинявайки СССР, заедно с нацистка Германия, в разпалването на Втората световна война. Все едно са забравили кой нападна Полша на 1 септември 1939 г. и Съветския съюз на 22 юни 1941 г.“, каза той.

„А тези, които опитват да спорят с такава, неосноваваща се на нищо реално безпардонна лъжа, предварително биват обвинени в информационна война против демократична Европа. Това е цитат“, добави Путин.

Той подчерта, че Русия ще продължи да публикува архивни материали за войната, в частност за мъжеството на защитниците и безчинствата на нацистите. Путин се оплака, че опонентите все едно нищо не знаят – „или не могат да четат, или не могат да пишат“.

През септември Европарламентът прие резолюция „За важността на съхраняването на историческата памет за бъдещето на Европа“, в която се твърди, че Втората световна война са провокирали Германия и СССР, подписали пакта „Молотов-Рибентроп“. Тогава Външното министерство на Русия рязко осъди „такъв подход към историческите данни“.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    А кой нападна в гръб Полша и си я раздели с Германия наполовина?
    Кой мобилизира 210 дивизии и ги разположи на западната си граница когато 95% от всички Германски войски се намират във Франция воюващи с Англия?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране