23.05.2016 | 17:56
Паника във Вашингтон! Руски бомбардировачи летят над бреговете на Калифорния
Ген. Хърбърт Карлайл алармира, че полетите зачестяват

Главнокомандващият военно-въздушните операции на въоръжените сили на САЩ ген. Хърбърт Карлайл заяви, че руски бомбардировачи летят близо до бреговете на Калифорния. Това заяви той в интервю за сайта на вестник USA Today.

Те започнаха да летят направо до брега на Калифорния. Ние виждаме, че тези полети стават все повече, каза Карлайл. В същото интервю американският генерал разказва, че САЩ са сериозно обезпокоени заради възраждането на военната авиация на Русия и извънредно агресивния Китай.

Карлайл припомни за инцидента с руския изтребител Су-27 и американския самолет-разузнавач RC-135 в небето над Балтийско море. По думите на представителя на ВС на САЩ, Пентагонът е длъжен да поддържа канали за връзка с руски и китайски военни, за да избегне недоразумения.

В края на април министерството на отбраната на САЩ заяви, че руският изтребител Су-27 е извършил опасни маневри около разузнавателен самолет на ВВС на САЩ RC-135 над Балтийско море. Пентагонът нарече действията на летците на РФ „опасни“ и „непрофесионални“.

От МО на РФ пък предложиха американските самолети или да не летят близо до руските граници, или да не летят с изключени транспондери, и добавиха, че всички полети преминават в съответствие с международните правила за използване на въздушеното пространство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране