28.03.2017 | 0:01
Парното и топлата вода скачат с до 38%
Цената на тока в цялата страна също да нарасне, но с 1%

Само ден след изборите, парното и топлата вода се очаква да поскъпнат с от 18 до 38% от 1 април. Цената на тока в цялата страна също да нарасне, но с 1%. Това предлага Комисията за енергийно и водно регулиране.

Причина за увеличението е поскъпването на газа от 1 април с близо 30%. До този момент енергийният регулатор задържаше цените, въпреки увеличението на цената на газа на два пъти през октомври и януари. Увеличението на тока обаче е извънредно, съобщи БНТ.Според Закона за енергетиката електроенергията поскъпва или поевтинява само от 1 юли. Предстои предлаганите цени да бъдат публично обсъдени утре преди да влязат в сила. Предложението на КЕВР е в София отоплението да поскъпне с 22,7%, в Пловдив с почти 22 на сто, Бургас -2 5,6. Най-скъпо остава парното във Велико Търново и затова предвижданото за там поскъпване е с около 18 процента.

1 коментар

  1. КАНАРИН каза:

    Резултатите от изборите директно рекушираха в цените на парно, топла вода, ток, вода. Внимателно беше изчакано овчедушния народ да гласува за ГЕРБ, за да му вдигнат цените и да сведат на нула безсмислено харчените 2 милиарда лева за безумно саниране. Това си заслужаваме. Сега остава пенсионерите да се радват на ГЕРБерските 2.4% мизерно увеличение на пенсиите срещу 20-38% увеличение на газ,ток, вода и парно. Дерзайте българи, КЕВР ще ви ощави.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране