11.02.2018 | 14:38
Партия АБВ призова: Изгонете Кошлуков от БНТ!
Повод за искането е системното манипулативно поведение на г-н Кошлуков в качеството му на водещ на предаването "Още от деня"

Партия АБВ поиска отстраняването на Емил Кошлуков от ефира на обществената БНТ и оставката му като програмен директор.

Повод за искането е системното манипулативно поведение на г-н Кошлуков в качеството му на водещ на предаването „Още от деня“, пише в позицията на партията разпространена до медиите. „Политическите пристрастия не могат да се пропагандират нито явно, нито скрито от водещ в ефира на обществената национална медия, каквато е БНТ. Под диктовката на водещия Кошлуков, предаването се превръща в политически глас на управляващите и публичен съд за инакомислещите. Недопустимо е и грубото арогантно поведение на г-н Кошлуков в ефир. То е несъвместимо с нормите на журналистическата етика и обществен морал“, категорични са от АБВ. Поради това от партията настояват за незабавна реакция от страна на УС на БНТ и СЕМ и за отстраняването на Кошлуков от ефира на БНТ и за оставката му като програмен директор в обществената медия.

В петък в предаването „Още от деня“ Емил Кошлуков отправи нападки срещу Борислав Сандов, един от участниците в протестите в защита на Пирин, и на два пъти показа среден пръст в ефир. Тогава редица обществени личности поискаха оставката му, а форумите в интернет прегряха от възмущение от поведението на програмния директор на БНТ1. „Господин Кошлуков, проявата Ви от днес е недопустима не само за водещ на подчертавам национална, т.е. поставяща стандартите на поведение, телевизия, още по-малко за програмен директор. Очаквам оставката Ви““, написа в профила си във „Фейсбук“ Илиян Василев, бивш посланик на България в Русия, който има активна гражданска позиция по различни теми.

1 коментар

  1. баба Цоца каза:

    Ма има ли такава партия?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране