15.09.2019 | 11:28
Паси: Има и американски шпиони, но те са акредитирани към службите
Руската шпионска мрежа се активирала около сделката с F-16, твърди бившият външен министър

„На големия въпрос има ли в България руски шпиони, отговорът е да, има. Само в руското посолство те са около 68 човека. Извън руското посолство има над 100 шпиони. Те са може би около 200-300 под пагон, а колко не са под пагон, това е трудно да се каже. Има такива хора и това трябва добре да се знае”. Това заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси в студиото на „Събуди се“ на Нова тв.

По думите му у нас има и американски шпиони. „Разликата между руските и американските шпиони е, че американските са акредитирани. Единият е акредитиран към Държавната агенция по разузнаване, другият е акредитиран към ДАНС, третият е към „Борба с организираната престъпност”, четвъртият към МВР и т.н. Това са партньорски служби, това не са хора, които са дошли да шпионират в България. Тези американци са дошли да работят заедно с българските специални служби”, посочи още Паси.

Според него руската шпионска мрежа у нас е била особено силно активирана около сделката с F-16. „Руската шпионска мрежа даде всичко от себе си, за да провали сделката. Включително и депутатите, които искаха оставката на министър Каракачанов, са на служба към руското разузнаване”, каза още той.

„Борбата между руското разузнаване и Запада се случва в България и точно затова е важно НАТО да приоритизира своята битка с този шпионаж по различните оси на тази битка, сред които са дезинформацията, фалшивите новини и пропагандата”, категоричен е Соломон Паси.

Loading...

2 коментара

  1. Видьов ден каза:

    Въпроса е за еврейските шпиони….. Потомствения масон Паси да каже защо като външен министър от НДСВ е разпоредил да се монтира израелска апаратура в българските посолства и всички важни комуникации да минават през израелски сателит?!? В Китай и за по-малко разстрелват!

  2. Plame каза:

    Nashite balgarski amerikanski shpioni na hranilkata na Amepikanskoto razuznavane CIA ne sa shpioni a ibrikcii zavisimi kakvo i kazva gospodarq a i ne sa malko to se znae.V Balgariq pravitelstvoto e postaveno ot Shtatite i kakvo naredi gospodarq taka e inace sme nezavisima darjava ama drug pat.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране