02.04.2016 | 19:13
Паси притеснен: Не се въоръжаваме достатъчно срещу Русия, нужни са ни бази на НАТО по Черноморието!
САЩ трябва да засилят военното си присъствие в нашата страна, за да не сме мишена на терористите, категоричен е шефът на Атлантическия клуб

България и Западът допускат грешка като не се въоръжават достатъчно срещу Русия. Друга грешка е, че не я уважават, колкото трябва. Това заяви в ефира на Дарик председателят на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси.  САЩ трябва да засилят военното си присъствие в нашата страна, включително с изграждане на съвместни военноморски бази, категоричен е Паси. Той е убеден, че колкото повече военни бази имаме, толкова по-голяма ще е сигурността ни по отношение на тероризма.

Българският кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова има всички шансове да спечели поста, въпреки обществената дискусия в страната между фенове и противници на кандидатурата й, която не работи в наша полза, коментира още Соломон Паси.

Сътрудничеството с Русия в борбата с тероризма е неизбежно и без нейната помощ Западът няма да се справи, заяви Соломон Паси. Според него в поведението си спрямо Русия и Западът, и България допускат две големи грешки:

„Първата голяма грешка е, че ние не уважаваме достатъчно Русия, а втората голяма грешка е, че ние не се въоръжаваме достатъчно срещу Русия. Имаме нужда от много по-спокойна риторика спрямо Русия, нашата изнервена риторика дразни и има обратен резултат. И второ, имаме нужда от много повече въоръжения, които да бъдат поставени на границата с Русия. България е тази граница“.

САЩ трябва да засилят военното си присъствие в нашата страна, категоричен е Паси: „Така, както изградихме американски военни бази в България, имаме нужда вече и от военноморски бази. И смятам, че това трябва да е основна мисия на отношенията, които имаме със САЩ – изграждане на военноморски бази по черноморския бряг на България, съвместно със САЩ, съвместно с НАТО“.

Според Соломон Паси, колкото повече военни бази имаме, толкова по-малка ще е вероятността да станем мишена на терористите:

„Терористите предпочитат да нападат метро, детска градина, болница, улица, спирка, мол – там, където са събрани много невинни и незащитени хора. Терористите са страхливци, те не нападат военни съоръжения, те не нападат военни бази“.

Обществената дискусия в България относно номинацията ни за генерален секретар на ООН е между фенове и хейтъри и това не работи в наша полза, коментира Соломон Паси. Въпреки това, той е убеден, че Ирина Бокова има всички шансове да спечели поста:

„Нашето желание да имаме генерален секретар е реалистично и в огромна степен зависи от мобилизацията на правителството и енергията на нацията“.

Сумата от 106 хиляди лева, отделена от външно министерство за кампанията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, Паси определи като комична.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    DOLNA UTREPKAA TI SI PALENNNN KENEFFF BE OTPADAK TI SI ZAA UBIVANE

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране