12.04.2018 | 0:01
Павлова се самопохвали за председателството
В София, Брюксел и Страсбург е имало над 1000 заседания и 22 съвета на министрите

Първата половина на българското европредседателство е получило „високи оценки“, похвали се вчера ресорният министър Лиляна Павлова. Тя отчете свършеното за първите три месеца като „поредица изключително важни заседания, дебати, срещи в търсенето на важни решения, свързани с приемането на европейското законодателство, директиви, регламенти, заключения“.

В София, Брюксел и Страсбург е имало над 1000 заседания и 22 съвета на министрите, докладва тя. В календара за София от 320 събития 100 вече са факт, както и 64 триалога. Павлова определи като голям успех срещата за правилата за работа на Европол. Сайтът на председателството е излъчил над 50 часа и имал 17 000 последователи в мрежите.

Според министъра най-големите предизвикателства предстоят. Сред тях най-важното е Срещата на върха ЕС-Западни Балкани на 17 май в НДК. Цел на България е да се постигне политическо съгласие, да се приеме „Декларация от София“, с която лидерите да постигнат съгласие, че интеграцията на Западните Балкани минава през свързаността, каза Павлова.

През следващите 3 месеца ще търсим пресечната точка между защита на публичния интерес, личните данни на гражданите и възможността на бизнеса да оперира онлайн като част от законодателния пакет, свързан с единния цифров пазар, заяви Павлова. Друг важен пакет за обсъждане ще е финансовата рамка за следващия бюджет на ЕС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране