17.02.2018 | 0:01
Пеевски дължи 680 млн. евро на Русия?
Грандиозната сума е сбор от предварителни комисисионни и стимули за проваления проект „Южен поток“

680 млн евро е дългът на Делян Пеевски към Внешторгбанк и въобще към Москва. До януари 2018 г. депутатът-олигарх е върнал 168 млн евро, съобщиха за Фрог нюз източници от специалните служби. Грандиозната сума е сбор от предварителни комисисионни и стимули.

Те били давани на високопоставени български политици, за да подкрепят проекта Южен поток. Нещата обаче се закучиха, президентът Путин оттегли Русия от газовата тръба през 2014 г, която трябваше да минава през България и да стига до Италия. Раздадените пари обаче не са върнати, а в Москва едни хора настояват, че е справедливо това да стане. Няма Южен поток – няма хонорари. Делян Славчевич е център на внимание в този сюжет, защото лично настоял да е разкешвача в схемата. Сега му се налага да се отчете пред строгия благодетел. В списъка с получатели на „бонуси“ са бивш президент, трима премиери, министри, политици, твърди още изданието.

Близо 70 млн долара пък са формирани от завъртяна далавера на Славчевич с братя Велчеви. Става дума за бонд на такава стойност, който включвал облигации от КТБ в притежание на руската Внешторгбанк. Славчевич убеждавал руснаците, че гарантира връщането на тези пари, но схемата след това се объркала и сега от ВТБ прибавили сумата към общия сбор.

Парите могат да бъдат събрани само по два начина, шегуват се запознати пред Фрог. Първият е Борисов да даде всички обществени поръчки на Пеевски. Но така ще ощети други свои приятели и партньори, което не е безопасно. Вторият начин е Делян Славчев Пеевски да спечели всички джакпоти на ВасилБожковите лотарии до 2025 година. Което не е невъзможно, защото майка му е била шеф на Тотото и знае неща, които малцина знаят. В Москва обаче не си падат по чакането.

1 коментар

  1. е каза:

    Значи ли, че ще има трупове

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране