18.01.2018 | 0:01
Пеевски и Цонев пробутват закон за третичното ограбване на КТБ, а Борисов им помага
До момента нито един вложител не е получил и една стотинка от масата на несъстоятелността

След като през юни 2014 г. КТБ беше срината с активното участие на Пеевските медии и съдействието на главния Прокурор Цацаров първите стожери на опазване на банката от разграбване бяха Делян Пеевски и Йордан Цонев. С помощта на скрития вече, но тогава управител на БНБ Иван Искров те инициираха извънредно законодателство. Мотивите бяха да се опазят активите на банката и да се защитят интересите на вложителите.

Резултатите от това извънредно законодателство със сериозния съпорт на назначените от тях квестори и нищоправието на прокуратурата беше, че банката беше фалирана по изкуствен начин.

Следващата стъпка беше иницииране на втори пакет извънредно законодателство лансирано отново от Цонев и Пеевски, но този път в отбора вече бяха включени и доверените лица на Борисов – Менда Стоянова и Десислава Атанасова. Вторият пакет извънредно законодателство отново беше под логото „Да спрем разграбването и да защитим вложителите“. В резултат на него банката беше ограбена вторично, факт който не се оспорва и се вижда дори в мотивите на закона Пеевски – Цонев.

Защитата на вложителите се изразяваше в това да им се отнеме всякаква възможност да обжалват което и да е от безобразията на квестори и синдици, свързани със серия отчуждителни сделки от които активите отиваха по две посоки – фирми свързани с Пеевски и фирми свързани с партньори на карти и футбол на Борисов.

Вече 4 години Пирамидата се източва по най-брутален начин, като всеки опит за съпротива и търсенето на някаква справедливост се блокира с ново извънредно законодателство, което противоречи и на Конситуция и на международни актове и на елементарни принципи на правото. Това извънредно законодателство засяга целия стопански оборот, но шпицкомандата начело с Пеевски и Цонев не им пука. Важното е техните сделки да минават. Примерите за такива вече са много.

Още в началото на сагата многократно сме посочвали виновните поименно и това е мъглявата коалиция ГЕРБ-ДПС. Резултатът от това е възмущението на Борисов, че му пришиват Пеевски, а сега възмущението на Цонев, че като станело въпрос за ограбване на КТБ въпросите се насочвали към Пеевски. Защо ли?

Рекапитулацията от всички тези хунвейбински акции на групата Пеевски – Борисов е щети в огромни размери за данъкоплатците, огромно увеличение на корпоративната престъпност в следствие неадекватното и неефективно извънредно законодателство и съпътстващата този процес корупция и безпрецедентен натиск върху съдебната система от главния прокурор с една единствена цел да се покрият грабежите и замажат следите на обогатяващите се.

До момента нито един вложител не е получил и една стотинка от масата на несъстоятелността. Причината разбира се е в неадекватните законови изменения приети на коленце и под диктовка.

След 7 извънредни изменения в банковото законодателство внесени от същите хора – Пеевски, Цонев, Менда Стоянова, Д. Атанасова и Д. Кирилов грабежите не са спрени, активи не са върнати и никой извън обръчите не е получил нищо. Със същите мотиви – „Да спасим активите на банката и да защитим вложителите“ се приема поредното извънредно законодателство.

Едва ли някой се съмнява в причините за тези изменения и резултатите които ще постигне. След толкова много опити е ясно, че това трасира пътя за поредното дооглозгване на банката като поставя под изключително сериозно съмнение, че няма да бъде ограбено дори и малкото събрано в масата на несъстоятелността.

Даниел Божилов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране