От НАП са изтекли лични данни на милиони български граждани и фирми
Линк към масива от близо 11 GB беше разпратен от анонимен мейл до различни медии
15.04.2019 | 18:59
Пеевски отново с най-много номинации за евролистата на ДПС
Той е номиниран от почти всички областни структури

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който в този парламент има само един работен ден – когато положи клетва за народен представител, има най-много номинации за листата на партията за европейските избори на 26 май. Той е номиниран от почти всички областни структури на ДПС.

Издигането на кандидати за евродепутати от местните структури на ДПС приключиха в края на март, но до сега не е ясно нито кои ще са имената в листата й, нито кой ще бъде избран за неин водач. Официално от ръководството оправдават закъснението с големия брой номинации – повече от 100, но според депутати листата ще бъде подредена от тесен кръг, като имената се пазят в пълна тайна и ще станат ясни ден преди регистрацията в Централната избирателна комисия (ЦИК). Според запознати било възможно и кандидатите да бъдат огласени чак след като листата бъде регистрирана.

Крайният срок за това според хронограмата на ЦИК за евроизборите е 23 април. Според приетите от Централния съвет на ДПС (широкото ръководство на партията) правила листата с кандидатите за Европарламента трябва да бъде подредена от Централното оперативно бюро (тясното ръководство).

Членове на ръководството имаха очакване номинациите да бъдат обсъдени на заседанието на ръководството на движението миналия вторник, но на него изобщо не станало дума за евроизборите, въпреки че на следващия ден председателят Мустафа Карадайъ внесе в ЦИК документите за регистрацията на партията за участие в евровота.

На евроизборите през 2014 г. Пеевски също беше кандидат за евродепутат и беше поставен на второ място. След вота обаче той се отказа в полза на бившия министър на екологията Искра Михайлова. За номинацията му за евродепутат тогава ДПС устрои публично представление, като покани на заседанието при определянето на листата да присъстват и журналисти. Целта беше да се покаже, че за разлика от негативните настроения в обществото срещу Пеевски в партията той се ползва с подкрепа. Тогава той беше издигнат от 26 от общо 28 областни структури на ДПС и подкрепен единодушно от всички местни лидери на ДПС.

На евроизборите преди пет години ДПС спечели четири евродепутатски места.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране