14.01.2017 | 1:01
Пеевски получил 1.1 млн. лв. за година от ”растителна и животинска продукция”
Той е придобил дялове в 8 различни компании от началото на годинат

Милион и сто хиляди лева доходи е получил скандалния депутат от ДПС Делян Пеевски като доходи от ”непреработена растителна и животинска продукция от регистрирани земеделски производители и тютюнопроизводители”.

Това показват данните от регистъра на лица, заемащи висши държавни длъжности, публикуван от Сметната палата. Одитната институция публикува ежегодно декларациите на българските държавници, сред които е и Делян Пеевски. Според данните той разполага със 139 900 лв. в различни валути, вкарани в банкови влогове. По-голямата част от „спестяванията“ на Пеевски са в лева, но депутатът се е подсигурил още с влогове в долари и евро.

На ръка пък Пеевски разполага с 30 000 лв., според декларацията му пред Сметната палата. Пеевски е придобил дялове в 8 различни компании от началото на годината. Това са Био Уотър ООД, Био Уотър Инвестмънт ООД, НСН Инвестмънт ООД и базираните в чужбина INTRUST LIMITED, REDWOOD CAPITAL LIMITED, UNO DE SENSO GROUP LIMITED, AL ENTISAR GENERAL ENTER PRISES Co и Richi International Limited.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране