11.02.2016 | 18:10
Пеевски: Забраната на Турция показва, че защитавам националните интереси
По-рано днес стана ясно, че на депутата от ДПС и почетния председател на партията Ахмед Доган е забранено да влизат на турска територия

„Ако такава забрана е налице, тя показва по недвусмислен начин, че позицията на почетния председател на ПП „Движение за права и свободи“ г-н Ахмед Доган, която аз категорично подкрепям, е била правилна и е постигнала своята цел – защита на българските национални интереси“, заявява депутатът Делян Пеевски в писмо, адресирано до редакциите на няколко медии.

По-рано днес беше съобщено, че на Делян Пеевски и на Ахмед Доган е било забранено да влизат в Турция.

Новината беше съобщена от турски медии, според които Доган бил „проруски настроен“, а по-късно потвърдена от турското посолство у нас.

Не се изтъкват причините, нито се споменаха за какъв срок е забраната. „Дори да съм бил малка част от този процес, се радвам, че с действията си съм допринесъл, както за опазване целостта на партията, така и съм препятствал ДПС да бъде поставено в услуга на чужди интереси“, пише още в писмото си Пеевски.

„Фактът, че ДПС е и ще остане българска партия, очевидно среща своето противодействие. Но нито антибългарската позиция на Лютви Местан, подкрепяна и от посланика на Република Турция, нито каквито и да било административни забрани спрямо мен, могат да ме откажат да защитавам докрай националните интереси“, добавя той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране