11.01.2020 | 21:55
Перничани се готвят за протест в София
По обяд перничани се събраха пред спортната зала "Борис Гюдеров" за протестно автошествие

Жители на Перник не са доволни от ареста на министъра на околната среда и водите Нено Димов и днес направиха пореден протест срещу липсата на вода в града. А на него се заканиха следващата им проява да е вече в София, съобщи БНТ.

По обяд перничани се събраха пред спортната зала „Борис Гюдеров“ за протестно автошествие. Те потеглиха към село Студена, но преди това поставиха своите искания, които са: за трайно решаване на проблема с безводието в града, безвъзмездна държавна помощ за общината, намаляване на сметките им за вода, както и оставки на всички длъжностни лица, отговорни за кризата.

Недоволните перничани настояват също така хидроинженери и специалисти възможно по-скоро да изработят авариен план за справяне с бедствието. А по повод днешното решение Нено Димов да бъде оставен за постоянно в ареста, коментарът е: „Вицепремиерът Каракачанов каза, че с ареста на министър Нено Димов е убита една политическа кариера. Нашият отговор е: „Вие убихте един стохиляден град!“

Думите са на Красимир Митов – председател на Национален синдикат „Защита“.

Самото автомобилно шествие, организирано от инициативния комитет „Спаси Перник“, протече без особени инциденти и големи задръствания. Една от причините е, че участниците спазваха всички правила на обществения ред, а другата – че имаше изключително много полицейски патрули, които охраняваха и следваха колоната автомобили.

Недоволните жители на миньорския град планират следващият протест да бъде проведен в столицата.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Кога ще бъдат арестувани истинските и основни виновници за кризата,които са и крадци отгоре на това. Министъра не е основния виновник за кризата с водата както искат да изкарат само него виновен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране