02.08.2019 | 12:04
Песен за трима войводи излезе в навечерието на Илинденското въстание (видео)
Младата народна певица Лидия Ангелова е носителка на множество престижни фолклорни награди

В навечерието на Илинденско – Преображенското въстание младата народна певица Лидия Ангелова и музикантът и композитор Дани Милев възпяха в песен трима емблематични войводи – Георги Хазнатарски, Тома Радовски и Лазар Кунгалов.

Текстът е дело на Александър Радовски. Той е български офицер, общественик, футболен деятел и изследовател на дейността на ВМОРО и ВМРО. Автор на книгите „Оцеляло родолюбие. Спомен за Тома Радовски“, „Войводата Лазар Кунгалов. Спомени“, „Войводите от Чучулигово“. Съставител с Цочо Билярски на книгата „Андон Кьосето. Одисеята на един терорист“. А най-новата книга на Александър Радовски е със заглавие „Георги Хазнатарски“ и излезе печат преди малко повече от месец благодарение на оказаната подкрепа от организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Музиката е композирана от Дани Милев. Младата народна певица Лидия Ангелова е носителка на множество престижни фолклорни награди.

4 коментара

  1. Лазар от Чучулигово каза:

    Само ФК Яне Сандански от село Чучулигово !

  2. Гогата каза:

    Не е важно кога, важното е че я има песента. И колко дълго ще живее тази песен, дано не се забрави бързо от потомците и хората.

  3. Яне Светиврачки каза:

    Спомен за комитите от Чучулигово.

  4. Чучулигово каза:

    Какво нещо е да се сетиш да пишеш песен след 116 год след Илинденското въстание…..явно ВМРО – частно е решило да инвестира някой лев в култура………на сила хубост не става….сака се македонско сърце…..а не русенска гайда да ти бучи в главата…до агент Иван….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране