Зареждане

Напишете

ИНТЕРВЮ

Песента на колелетата – съответна на съответствието

share

Цветан Цветанов и Валери Симеонов брифираха парламентарните репортери току пред стаята на ГЕРБ, а зад брифингиращите надничаха видни гербави депутати. Рамо до рамо и подсилени в гръб, Цветанов и Симеонов изпяха Песента на колелетата в коалиционната каруца и показаха, че скърцането е всъщност конструктивно и показва движение напред!

***

Журналист: Можете ли да ни кажете какво приехте и какво не приехте от законодателните предложения на г-н Симеонов?

Цветан Цветанов: …Законите, които бяха представени – това беше Законът за хазарта, където ние казахме, че ще получи политическа подкрепа за тази промяна, която действително в момента става като една епидемия и заразяване на подрастващите и на хора, които са с един по-нисък социален статус, които просто се поддават на тази манипулация, която излиза от медиите със тези хазартни игри.* Що се касае до законопроекта, който е свързан с тютюнопушенето, ние сме категорични, че това няма как да бъде подкрепено от ПГ ГЕРБ, защото само преди 6 години ние сме били вносители на този законопроект и смятам, че вече се получава и съответният ефект, а и вчерашната среща, която имахме с ученици от Казанлък – 26 ученика, които на въпрос дали тютюнопушенето трябва да бъде разрешено в заведенията, те казаха категорично не; което беше изключително впечатляващо за оценката, която дават децата, а ние трябва да се стремим действително да гарантираме по-здравословен начин на живот и намаляване възможността за въздействие от подобни тютюневи изделия да действат върху децата и здравето на хората.

Ж: Г-н Цветанов, притесняват ли ви по някакъв начин срещите, които правят двамата вицепремиери с опозицията?

Цв: Срещата беше поискана от вицепремиера Валери Симеонов и това е по ресор, по който той отговаря. Съвсем нормално и резонно е…

Ж: Само че той каза, че се среща с Корнелия Нинова в качеството си на председател на своята партия. Нали така, г-н Симеонов?

Валери Симеонов: Аз се явявам като вицепремиер и търся подкрепа по закони, които са подготвени… Начи, идейно, част от законите действително са заложени в програмата на НФСБ. Но тия закони са подготвени в качеството ми на вицепремиер. И нямам претенциите да игнорирам труда на министерствата, които са работили. Всъщност основната част от работата я свършиха специалистите и юристите от съответните ресорни министерства. Това е истината. И като вицепремиер аз съм длъжен да обиколя всички парламентарни групи да потърся подкрепа.

Ж: Във вашата парламентарна група, на ОП имам предвид, изчистиха ли се недоразуменията?

ВС: Нямаме недоразумения и не мисля, че това са съществени за обществото въпроси!…

Ж: Ако не са стабилни едни коалиции, които управляват, вероятно това е проблем за обществото.

ВС: Да оставим на фактите да докажат или да покажат дали сме стабилни, или не сме стабилни! Аз мисля, че стабилната политическа обстановка доказва стабилност и на управлението.

Ж: Защо, г-н Цветанов, скърцат колелата на каручката от парламента, както каза Каракачанов?

Цв: Е, аз смятам, че…

ВС: Щото върви каруцата, затова скърца! След като нещо работи, нормално е да има и противоречия в някви моменти. Какво странно има в това?

Цв: Вижте, винаги сме казвали, че ние имаме своята различна идентичност. Ние сме различни партии и всеки има своята цел, която си поставя в съответна предизборна кампания и в съответно управление, ако успее да влезе и да участва заедно в коалиционен формат… И точно затова тази среща, която прави днес вицепремиерът Валери Симеонов, и разговорите, които ще проведе с останалите парламентарни групи, за да търси парламентарна подкрепа по текстове, по които имаме различия, но те в никакъв случай не могат да допринесат за разтуряне или за разпускане на коалицията, или ангажимента, който имаме по управленския четиригодишен мандат.

_____

* Става въпрос за предложението на Валери Симеонов да се забранят телевизионните реклами на игри на щастието – разумно предложение, което Цветанов комуникира толкова ясно, че трябва да му търкаш думите като на лотарийно талонче, за да видиш какво има под тях.

spodelime.com

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.