28.05.2018 | 21:24
Петима загинаха в поредица тежки катастрофи

Петима души загинаха, а десетки пострадаха в няколко тежки катастрофи по пътищата на страната днес. Автобус се обърна на обходния път от село Лиляче към Враца. При инцидента пострадаха 8 души, включително и шофьорът. В превозното средство са пътували 7 деца, които са невредими. От полицията съобщиха, че няма тежко пострадали, но трима от пътниците и шофьорът са настанени в болница. По първоначална информация автобусът не е спрял на знак „Стоп“ и лека кола го е ударила странично, което е довело до преобръщането. Не е ясно дали пътниците са били с предпазни колани. Катастрофата обаче е довела до блокиране на вратите и се е наложило хората да излизат през прозорците. Пострадали са и двама пътници в колата, която е била затисната от автобуса.

Тежка катастрофа между ТИР и лека кола на магистрала „Тракия“ вчера отне живота на съпрузи. Тежкотоварен камион с латвийска регистрация навлязъл в насрещното на 124-ия километър на магистралата в посока Бургас и блъснал челно леката кола. Шофьорът на ТИР-а е в болница без опасност за живота.
Сблъсък между два микробуса край Русе причини смъртта на 46-годишен мъж. Пострадала е и бременна жена, която е настанена в болница. И двамата са румънски граждани, уточниха от МВР.

По-рано вчера 57-годишен шофьор на автобус почина на място между Бенковски и Съединение. Автобусът на градския транспорт навлязъл в насрещната лента и се ударил в мантинелата. Предполага се, че шофьорът е получил инфаркт или инсулт и е изгубил управлението. По чудо няма и пострадали пътници. 67-годишен мъж от Нова Загора пък почина в болница вчера, след като на 25 май бе пометен с колата си на жп прелез край новозагорското с. Любенова махала. Шофьорът не спрял на прелеза въпреки червената сигнализация и забраната за преминаване.

Поредицата от пътни инциденти бе допълнена от катастрофа на два румънски пътнически автобуса на пътя Русе – Бяла. При инцидента е засегнат и лек автомобил. Според полицията причината за инцидента е неспазване на дистанция. По чудо няма тежко пострадали хора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране